Ingredienser
- 2 finhackade gula lökar
- 2 finhackade vitlöksklyftor
- 1 stor strimlad paprika
- 500 g nötfärs
- 2 msk olivolja
- 400 g krossade tomater
- 2 dl vatten
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 1 msk vinäger
- 2 msk chilisås
- 1 tsk mald spiskummin
- 1 msk chilipulver
- 1 tsk salt
- 4 bröd
- 400 g kokta, sköljda stora vita bönor
- 400 g kokta, sköljda kidneybönor
- 0,5 dl hackad bladpersilja
Tillagning (30 min)
- Bryn lök, vitlök, paprika och färs i olja i en rymlig kastrull eller gryta.
- Rör om så att färsen fördelar sig.
- Tillsätt krossade tomater, vatten, buljong, vinäger och chilisås.
- Krydda med spiskummin, chili och salt.
- Koka under lock på svag värme 15-20 minuter, rör om då och då.
- Värm bröden enligt anvisningen på förpackningen.
- Tillsätt bönorna i grytan och koka ytterligare cirka 5 minuter. Toppa med persilja. Servera med bröd.
Tips
En klick yoghurt svalkar fint om grytan känns stark.
https://www.coop.se/Recept--mat/Recept/c/chili-con-carne/