Detaljer för gruppen Privat

Vip

Någon som bidrar till UEX

Medlemslista

 • RE: Road to Perdition (2002)

  |==========>
  Count: 3
  Last: 2022-08-05
  Rating: 3

  Comment:
  Bra gangsterrulle. En gammal hederlig hämndhistoria är alltid tillfredsställande.

  Inte alltid logisk och vissa beslut är inte helt rationella, vilket blir kostsamt.
  <==========|

  postat i Recensioner
 • Road to Perdition (2002)

  |==========>
  Source: https://www.imdb.com/title/tt0257044/
  <==========|

  postat i Recensioner
 • RE: Broken Sword 5: The Serpent's Curse (2013)

  |==========>
  Format: PS4

  Comment:
  Under tonåren hittade jag peka-och-klicka-äventyrsgenren efter tips i speltidningen Super Play och blev omedelbart förälskad, så pass förälskad att jag i den senare tonåren bestämde mig för att göra ett eget (och blir än i dag imponerad av den fantasirikedomen jag hade då). Det urspårade Sam & Max Hit the Road samt framför allt Day of the Tentacle blev snabbt mina favoriter, inte minst tack vare den lysande humorn, även om jag i ärlighetens namn inte är säker på om jag klarade någon av dem. Hur mycket jag än tycker om genren så dras de med en del problem och det är en viss tröskel att påbörja ett, jag vet nämligen att de kommer att bli en stundtals frustrerande upplevelse, i synnerhet om spelet har några år på nacken. Jag är ganska dålig på dessa spel, men jag tror ändå att många kommer att känna igen sig i min beskrivning som följer.

  De äldre peka-och-klicka-spelen börjar alltid trevligt där man sugs in i upplevelsen och ständigt gör framsteg. Sedan blir allt bara värre, man får tillgång till fler och fler rum att utforska samt fyller fickorna med fler och fler prylar. Jag kommer att köra fast förr eller senare och desto senare i spelet jag kommer så kommer det att hända desto oftare, till slut efter varje litet framsteg. När jag sedan blir desperat går jag tillbaka till varje rum jag tidigare har besökt och interagerar med varenda liten detalj med varenda pryl med förhoppningen att jag ska springa på någon långsökt lösning som jag omöjligen kan ha tänkt på. Tidigare nämnda Sam & Max hade en del sådana lösningar vill jag minnas, just för att det var ganska urspårat så var även en del pussellösningar det också. Långsökta med andra ord.

  Ofta slutade det med att jag efter mycket om och men tog hjälp av en guide, men det var ungefär där jag tröttnade på spelen. Antingen visade det sig att lösningen var så pass enkel att jag blev besviken på mig själv och kunde inte njuta av upplevelsen längre, eller så hade jag antingen missat att en två pixlar bred pryl var klickbar eller så var lösningen så pass långsökt att det i princip var omöjligt att komma på. Även i de två sistnämnda fallen tröttnade jag på spelen eftersom de medförde att jag konstant såg guiden som en lätt utväg varje gång jag körde fast då jag alltid befarade långsökta lösningar, vilket tog bort allt det roliga från upplevelsen.

  Broken Sword 5 inhandlade jag fysiskt till PS4 för några veckor sedan och det har varit ett kärt återseende till genren. Visst har jag spelat igenom Telltales tre någorlunda moderna och småroliga episodbaserade Sam & Max-spel från 00-talet, men Broken Sword 5 toppar dessa med råge.

  Det är ett peka-och-klicka-äventyr med allt det bästa från 90-talets spel i genren moderniserat till en genomgående trevlig upplevelse. Visst körde jag fast även här i kortare stunder, men det är ju faktiskt något positivt att allt inte är strömlinjeformat, utan man får tänka till lite och ibland prova sig fram. Det som skiljer sig här från många gamla spel är att man oftast är begränsad till en eller två rum och vet då att lösningen finns alldeles i närheten av där man befinner sig.

  Därtill bjuds det på ett fåtal riktigt utmanande, minnesvärda och väldesignade pussel. Jag tvingades ta till det inbyggda ledtrådssystemet (mycket trevligt tillskott) vid ett tillfälle, men inte ens fyra av fem ledtrådar gav mig tillräckligt hjälp på traven. Den som har spelat spelet vet precis vilket pussel jag pratar om, jag lyckades lista ut de flesta ord på egen hand utan hjälp, men ett fåtal av dem var så pass extrema att jag inte ens förstod hur man skulle kunna komma fram till det (utan hjälp) ens efter att jag fått hela svaret i den femte och sista ledtråden och kunde titta på pusslet med nya, fräscha ögon. Jag är inte ens säker på att en promille av spelarna klarar av det utan hjälp. Jag gillade verkligen grundtanken med pusslet, att med hjälp av översatta glyfer skulle luska ut vad andra glyfer betydda, men vissa ord var bara för extremt svåra. Långsökta vågar jag nog påstå.

  Men jag är överlag jättenöjd med upplevelsen, grafiken är fantastiskt vacker, de europeiska miljöerna är väldigt gemytliga och jag hann bli småkär i fransyskan Nico, Georges charmiga följeslagare. Jag kan rekommendera spelet till samtliga som är sugna på ett peka-och-klicka-äventyr i klassisk stil med nödvändiga moderniseringar. Jag nådde eftertexterna i går kring midnatt och när ett spel lämnar ett bestående intryck efter sig vet man att man har spelat igenom någonting väldigt, väldigt bra.
  <==========|

  postat i Recensioner
 • Broken Sword 5: The Serpent's Curse (2013) postat i Recensioner
 • Den bästa krytpovaluta plånboken

  En kryptoplånbok där du kan få ränta på dina pengar

  Det finna massor med plånböcker där ute för din kryptovaluta men frågan vilken som är mest seriös och har de funktioner som du behöver. Själv så rekommenderar jag kryptoplånboken blockchain men det finns många att välja på.

  Frågor och svar

  Vad är en kryptoplånbok?

  En kryptoplånbok är en plånbok för kryptovaluta, en digital plats där du kan förvara dina kryptovalutor tryggt och säkert. Förutom att lagra och skydda dina bitcoins, kan du även ta emot och överföra kryptovaluta. Det finns flera typer av Bitcoin Wallets anpassade för alla möjliga specifika önskemål.

  Kryptovaluta plånböcker är faktiskt mer av en huvudbok, eftersom de har nycklarna till ägarens identitet, vilket ger dem tillgång till ett blockchain-nätverk och transaktionshistorik. Dessa plånböcker måste hitta kryptovalutan som är kopplad till din adress i blockkedjan, vilket är anledningen till att de måste interagera med den.

  Vilka typer av plånböcker finns för kryptovaluta?

  Programvara, hårdvara och pappersplånböcker är de tre huvudtyperna av kryptovaluta plånböcker som faller under de två huvudkategorierna av plånböcker som kallas varma och kalla plånböcker.

  Kalla plånböcker har ingen anslutning till internet och kommer i någon fysisk form, som en hårddisk eller ett papper, vilket gör dem till de säkraste plånböckerna som möjligt. Varma plånböcker, å andra sidan, har någon form av en internetanslutning, vilket gör att de är mer mottagliga för säkerhetsintrång. Dock så är det mycket mer besvärligt att handskas med kalla plånböcker.

  Varma plånböcker gynnas för sin flexibilitet, såsom möjligheten att komma åt dina pengar eller handla när du är på språng. Dessa mjukvaruplånböcker kommer i form av webbplånböcker, stationära plånböcker och mobilappplånböcker. Det är dock viktigt att förstärka att denna tillgänglighet kommer som ett resultat av en varm plånboks webbanslutning, som i sig själv lämnar dina pengar öppna för någon form av sårbarhet.

  I fallet med kalla plånböcker är det enda sättet för dina pengar att gå förlorade om själva plånboken antingen tappas bort eller blir stulen och inga säkerhetskopieringsprocedurer har införts. Tyvärr tillåter denna överlägsna säkerhetsnivå inte att dina pengar är lätt tillgängliga för handel eller handel när du är borta från din dator.

  De flesta ledande kryptoplånböcker idag är hybridplånböcker som erbjuder skrivbords- och mobilåtkomst, med möjlighet att ansluta till en hårdvaruplånbok för maximalt säkerhetskopieringsskydd.

  Hur fungerar plånböcker för kryptovaluta?

  Kryptovaluta-plånböcker tillhandahåller offentliga nycklar och privata nycklar för att göra det möjligt för kryptoanvändare att interagera med sina digitala tillgångar lagrade i offentliga blockkedjenätverk. En plånboks publika nyckel är plånboksadressen du kan ta emot pengar till och den privata nyckeln är vad du använder för att komma åt dina pengar för att göra transaktioner.

  Tänk på den offentliga nyckeln som ditt bankkontonummer och den privata nyckeln som PIN-koden för ditt bankkonto som du använder för att logga in och göra betalningar.

  Om du är ute efter en kryptovaluta plånbok som är billig att överföra små summor till så är det bättre att titta på en microplånbok istället.

  postat i Teknik
 • Spara pengar med en mikroplånboksleverantör

  En plånbok för kryprovaluta och mikro transaktioner

  När man får betalt från en faucet så är det alltid väldigt små summor. Detta gör att pengarna äts upp ifall du har en vanlig plånbok för kryptovaluta. Här är ett exempel på spel som betalar dig lite pengar och är kul.

  Den mikroplånboksleverantör som jag har hittat och tycker är bäst är helt klart FaucetPay och den har många andra sätt att tjäna pengar med.

  Frågor och svar

  Hur kan jag tjäna Bitcoin på Faucetpay?

  Du får en inloggningsbonus som ökar om du loggar in minst en gång per dag. Du får 1 Reward Point (RP) varje dag du loggar in. Men inloggningsbonusen blir högre, om du loggar in dagligen. För den första dagen får du 1 RP, andra dagen 2 RP, tredje dagen 3 RP och så vidare. Det maximala beloppet du kan få är 100 RP varje dag.

  Med RP kan du göra olika saker. Du kan utöka olika intjäningsmetoder som Offerwall eller PTC-annonser under några timmar. Eller så kan du bara byta dem till Bitcoin, 10 RP är värda 1 Satoshi. Förresten, du får också RP för olika saker du gör hos Faucetpay som att spela eller klicka på annonser.

  Vad är FaucetPay?

  FaucetPay är en mikroplånboksleverantör där du får mikrobetalningar från kranar (faucet) och andra sajter utan några extra avgifter.

  Varför ska jag välja FaucetPay?

  Faucetpay är den bästa mikroplånboken på marknaden och om du tänker göra anspråk på några gratis Bitcoins från olika faucets måste du ibland använda den. Många kranar fungerar bara med Faucetpay, det är därför du inte har något val ändå. Men om du inte vill registrera dig där, så kan man ibland få betalt direkt till sin plånbok utan att behöva en mikroplånbok. Problemet är bara att det blir mycket dyrare då.

  postat i Teknik
 • Tjäna pengar genom roliga spel och få cryptovaluta

  Tjäna pengar genom kryptovaluta

  Jag har totalt snöat in mig på att leka lite med kryptovaluta. Har lagt mycket tid nu på att hitta de tjänster som faktiskt fungerar. Tycker det är viktigt att testa saker innan man rekommenderar det till vänner m.m. Värt att nämna är att man inte blir rik men det är ändå kul att spela lite spel och få tillbaka något iallafall.

  Det finns många tjänster där ute som lovar guld och gröna skogar. Man märker snabbt att det är lätt att registrera sig på fel sidor som bara försöker lura dig eller slösa din tid. Detta är den första faucet / mining verktyg som jag känner är rolig på riktigt 🙂

  Gör så här för att börja spela och tjäna kryptovaluta helt gratis

  w320h50.gif

  1. Klicka på denna länk för att skapa ett Rollercoin konto, tack.
   Längst ner på sidan som du kommer till står det Sign up. Klicka på den och börja bygga ditt mining imperium.

  2. När du sedan har spelat ett tag så kommer du behöva en bra tjänst för att flytta dina pengar kostnadseffektivt till. Även här finns det många att välja på men jag rekommenderar att du väljer denna faucet och microplånbok.

  3. Sist men inte minst så behövs det ett säkert ställe att spara din kryptobvaluta. Det finns massor olika kryptoplånböcker där ute. Jag rekommenderar denna kryptoledger.

  Frågor och svar

  Vad är en kryptoledger?

  En ledger är en offentlig huvudbok som är ett register. Huvudboken upprätthåller deltagarnas identiteter anonymt, deras saldon i kryptovaluta och ett register över alla transaktioner som utförs mellan nätverksdeltagare.

  Vad är kryptovaluta?

  Kryptovaluta är ett digitalt betalningssystem som inte förlitar sig på banker för att verifiera transaktioner. Det är ett peer-to-peer-system som kan göra det möjligt för vem som helst att skicka och ta emot betalningar var som helst i världen.

  Istället för att vara fysiska pengar som bärs runt och växlas i den verkliga världen, existerar kryptovalutabetalningar enbart digitalt i en databas online som beskriver specifika transaktioner. När du överför kryptovaluta registreras transaktionerna i en offentlig ledger. Kryptovaluta lagras i digitala plånböcker.

  kryptovaluta fick sitt namn eftersom den använder kryptering för att verifiera transaktioner. Detta innebär att avancerad kodning är involverad i lagring och överföring av kryptovalutadata mellan plånböcker. Syftet med kryptering är att ge säkerhet och säkerhet.

  Den första kryptovalutan var Bitcoin, som grundades 2009 och är fortfarande den mest kända idag.

  Vad är en faucet?

  En kryptofaucet är en app eller en webbplats som distribuerar små mängder kryptovalutor som en belöning för att utföra enkla uppgifter. De får namnet "kranar" eftersom belöningarna är små, precis som små droppar vatten som droppar från en läckande kran.

  Men i fallet med kryptokranar skickas små mängder gratis eller intjänad kryptovaluta till en användares plånbok. För att få gratis krypto måste användarna utföra enkla uppgifter som att titta på annonser, produktvideor, slutföra frågesporter, klicka på länkar (var försiktig!) eller fylla i en captcha.

  Krypto-kranar är verkligen inte ett snabbt sätt att bli rik. Ju enklare uppgiften är, desto mindre belöning. De flesta webbplatser erbjuder en lägsta utbetalningströskel, så belöningarna som du tjänar genom att slutföra uppgifter sätts in i en onlineplånbok på webbplatsen. En användare kan få denna belöning endast efter att den lägsta inställda tröskeln är uppnådd. Med de bästa kryptokranarna kan detta ta bara en dag, men ofta kan det ta längre tid än en vecka.

  postat i Spel
 • Jag gillar Spyro, men inte Svamp-Bob

  Jag har aldrig spelat Spyro tidigare. Jag hade inget PS1 som barn och skaffade aldrig något av PS2-spelen, men fick ett bra första intryck av trilogi-remaken efter att ha testat det som hastigast i en butik.

  spyro.jpg

  Efter att ha införskaffat det så bestämde jag mig för att testköra det i går kväll och måste säga att det är ett spel helt i min smak. Eftersom jag har hundratals spel hemma jag aldrig har provat så har jag väldigt lite tålamod med spel. De ska helst sätta igång omdelbart med full fart utan ett massa onödigt snack och vara roliga att spela på en gång, annars provar jag någonting annat.

  Spyro 1 gör just det. Öppningssekvensen är över efter typ en minut. Ett orc-liknande monster lackar ur och förstelnar alla drakar i riket förutom Spyro. Nu är det upp till Spyro att upphäva deras förtrollningar. Tack så mycket, det är allt jag behöver veta, nu kör vi! Spelet bjuder sedan på snabb förflyttning med svinbra kontroll, otroligt läcker grafik, viss utmaning samt roliga attacker och manövrar. Spyro kan rusa in i fiender eller spruta eld och är bra på att glidflyga. Därtill bjuds det på en viss frihet att välja vilka banor man vill spela, så länge man uppnår ett visst antal samlarföremål kan man ta sig vidare. Förvisso är laddningstiderna lite för långa, men å andra sidan tycker jag att det ska straffa sig att dö. Svenska röster finns, vilket alltid gör mig glad, även om man kan diskutera kvaliteten på de översättningsbyråerna vi har.

  Härom veckan hade jag även införskaffat Spongebob SquarePants: Battle for Bikini Bottom ‑ Rehydrated och i princip allt positivt jag har sagt om Spyro kan man säga motsatsen om gällande Spongebob. Förflyttningen är seg och dan, attackerna är väldigt begränsade och striderna lätta och tråkiga. Grafiken är okej tekniskt sätt (åtminstone på PS4, ser fulare ut till Switch), men omgivningarna är inte särskilt estetiskt tilltalande, faktiskt ganska motbjudande i mina ögon. Lägg dessutom till allt onödigt pladder som andra karaktärer bjuder på, men jag får anta att det är något som Spongebob-fans välkomnar. Jag har ej spelat originalet, men det är uppenbart att de lämnat kvar allt som känns förlegat i dag, det vill säga bland annat osynliga väggar och platser som ser ut att tillhöra banan, men egentligen är out of bounds. Jag spelade max 20-30 minuter, men första intrycket var inte alls bra. Ytterst mediokert spel.

  Spyro däremot rekommenderas varmt till alla plattformssugna!

  postat i Spel
 • Någon mer som saknar DVD-extramaterial?

  Jag har sett väldigt lite film de senaste åren. Mycket för att jag har ledsnat att bläddra runt bland ointressanta filmer på streamingstjänsterna utan att hitta någon jag vill se för att till slut motvilligt välja en och ge upp efter en kvart eftersom jag är uttråkad. Serier ser jag också sällan, men när jag väl hittar en jag gillar så knarkar jag serien konstant. Nyligen plöjde jag igenom alla avsnitt av The Mentalist på bara några veckor, uppskattningsvis minst 100 timmar, vilket lämnade ett visst tomrum efter sig när jag var färdig. Bra serie!

  finaldest.jpg

  Jag fick då upp intresset för att se film igen. När jag var som mest intresserad av film använde jag mig av tjänsten Lovefilm (saknar dig) där man prenumererade på hyrfilm till en rimlig slant, DVD- och Bluray-film hem i brevlådan som man skickade tillbaka när man var färdig. På den tiden såg jag alltid, med endast ett par undantag (Kid Svensk var ett av dem), igenom hela filmen då jag hade valt dem med omsorg bland ett enormt utbud.

  Det slog mig då nyligen att det går att få tag på ett jämbördigt utbud, rimligt pris och dessutom behålla filmer genom att köpa skivfilmer på Tradera. Nackdelen är att det tar några dagar innan filmen anländer, men genom att beställa ett par filmer om dagen säkerställer man ett stadigt inflöde av filmer man vill se.

  I kväll insåg jag även hur mycket jag har saknat deras extramaterial, något som jag förr tog för givet. Filmer från 2010-talet har sällan, om ens något, utöver en möjligtvis (om man har tur) en trailer värt att nämna, men DVD-filmer från kring millenieskiftet är ofta fyllda med ambitiöst extramaterial. Jag såg i dagarna igenom Final Destination 1 & 2 på DVD, nostalgi med ungomdsskräckisar man växte upp med, och uppskattade verkligen allt bonusinnehåll.

  Bland annat en minidokumentär där skaparna själva berättar hur skapandet gick till och de ändringarna som gjordes efter testvisningar och ett drygt tio minuter långt klipp där en läkare mäter kroppens och hjärnans reaktioner på testpersoner när de ser filmen. Dessutom minidokumentärer som inte har med filmerna i sig att göra, men väl filmens tema, några okända personer som berättar om sina nära döden-upplevelser. Inte jätteintressant och säkerligen inget som sålde fler DVD-skivor, men just därför uppskattar jag ambitionen och det jobb som lades ner för att ta fram allt bonusinnehåll. Inte att förglömma fick jag dessutom reda på att jag "ska" dö i september 2019 efter att ha svarat på några frågor med hjälp av fjärrkontrollen, otroligt intressant!

  postat i Film
 • Högsta kortet

  Utvecklingsår: 2013
  Utvecklat i: Javascript/HTML5

  Spela

  Ett enkelt "spel" jag skapade för att komma igång med HTML5-canvas.

  huvudbild-6.png

  postat i Spel