Inception - Time • Inception

  Inception är en amerikansk thriller/sci-fi/action-långfilm från 2010 i regi av Christopher Nolan som också har skrivit manus. Medverkar gör bland andra Leonardo DiCaprio, Joseph Gordon-Levitt, Ellen Page, Cillian Murphy och Ken Watanabe.

  Handling

  Dom Cobb och hans partner Arthur blir under ett test-uppdrag i Tokyo rekryterade till ett mycket komplext uppdrag av Saito, en japansk affärsman. Uppdraget går ut på att plantera en idé hos den unga arvtagaren Robert Fischer att bryta upp sin fars affärsimperium. Idén planteras genom att bryta sig in i personens drömmar och placera idén i det undermedvetna - en metod kallad Inception. Om Cobb lyckas med uppdraget är belöningen att han kan återvända till sina barn och USA, där han är efterlyst efter att han misstänks ha mördat sin fru, Mal. Cobb sätter, med hjälp av sin mentor Miles, ihop en grupp för uppdraget. Utöver Cobb och Arthur ingår Eames, expert på förklädnader och manipulation, Ariadne, vars uppgift är att designa drömmen samt Yusuf som är expert på sömnmedel. Även Saito ingår i den grupp som tar sig in i Fischers undermedvetna genom att droga honom på ett flygplan.

  Hans Zimmer - Time (Inception)

  Inception Soundtrack-Dream is Collapsing (Hans Zimmer)

  Jag har själv sätt denna film flera gånger och man lägger alltid märke till något nytt i denna film som man missa förra gången man såg den. Älskar musiken och stämningen i denna film, speciellt Time. Antar att de flesta har sett den men om så inte är fallet, gör det nu 😉


Log in to reply
 

 073-731 76 64   [email protected]