Om det inte går att klicka med musen på din Mac • Störande klickproblem

  Ibland så uppkommer det fel med musen eller pekplattan till din Mac. Det kan hända att den plötsligt vägrar klicka men att muspekaren kan flyttas runt på skärmen. Det finns många anledningar till detta men ett exempel är att du installerat ny mjukvara på din Mac nyligen.

  Om du har en extern datormus som Apple Magic Mouse eller Magic Trackpad, bör du kontrollera om det finns något som gör att tryckytan på ovansidan inte tryck ner av något. Det kan vara att smuts eller något annat som gör att den hålls i nertryckt, vilket hindrar vidare klick.

  Det är alltid viktigt att kolla den fysiska hårdvaran efter problem. Om du tidigare märkt att datorns pekplatta sporadiskt verkar sluta fungera och sedan fungerar igen kan det vara ett fysiskt fel. På en del datorer kan batteriet under tangentbordet svälla upp och trycka mot pekplattan på ett sätt som gör att den inte kan klicka.

  Kort och gott så se till att ta bort alla externa tillbehör och stäng av Bluetooth så att inget stör. Alltid bra att testa med en annan mus som man vet fungerar redan.

  Starta om datorn

  • Starta om datorn helt via menyfältet längst upp på skärmen.
  • Funkar inte detta så stäng av den helt och starta upp den igen.
  • Du kan även testa att logga in på en annan användare för att se ifall musen funkar där.

  Om inget av detta skulle funka så kan du alltid återställa Mac-datorns SMC eller NVRAM / PRAM. Detta brukar hjälpa mot alla möjliga konstiga fall. 073-731 76 64   [email protected]