Förbättra WIFI-nätet med hjälp av en Mac • Trådlöst nätverk

  WIFI är en bra lösning för att slippa kablar överallt. Dock så har WIFI ett problem som inte vanliga nätverkskablar har i samma utsträckning. Problemet med WIFI är när alla använder det i sina hem. Eftersom alla har minst en accesspunkt i sitt hem så blir störningar ett stort problem för många. Internetleverantörerna garanterar inte längre ett fungerande WIFI av denna anledning.

  Scan.png

  Det finns dock en sak man kan göra. Alla accesspunkter sänder ut på en speciell kanal och om det är många som sänder på denna kanal så blir det större problem att få det att fungera. Genom att använda sig av en kanal-skanner så kan man se vilken kanal som inte är upptagen. OS X har en inbyggd sådan som jag tycker är bra. Det finns självklart program som gör samma sak i Linux och Windows.

  Kolla vilka kanaler som används

  1. Håll ner Option key medans du klickar på WIFI ikonen i OS X-menyn
  2. Klicka sedan på Öppna Trådlös Diagnos...
  3. Klicka sedan på fortsätt och ange lösenord
  4. Sedan låter du rutan vara kvar och går till baka till menyn och klickar på Fönster -> Avsökning. Det kommer även stå Trådlös Diagnos i menyn.

  Men denna information kan du välja en kanal som inte ligger och bråkar med andra accesspunkter! Jag rekommenderar dock alla att köra kabel när det går eftersom det är så mycket bättre och säkrare än WIFI 🙂 073-731 76 64   [email protected]