Fakturera utan eget företag • Hur funkar det?

  Om man vill börja tjäna pengar men inte riktigt känner sig redo för att skaffa ett företag så finns det en kortsiktig genväg. Det finns företag som fixar anställningsavtal åt dig som följer alla lagar och regler. De tar hand om allt som stjäl värdefull tid från ditt arbete och fritid – t ex bokföring, redovisning och inbetalningar av skatter och avgifter. Företagen ser ibland till att du omfattas av en ansvarsförsäkring samt en liv- och olycksfallsförsäkring motsvarande kollektivavtalsnivå. Vid årets slut får du din inkomst förtryckt i din deklaration eftersom du blir som en anställd och kör A-skatt. Mycket enklare och tryggare än så kan det inte bli!

  Konstanden brukar ligga på ungefär 6 % av det du fakturerar till din uppdragsgivare. Ofta så finns det inga dolda avgifter eller årsavgifter utan bara denna kostnad.

  Se länkarna nedan för att se vilka företag som utför denna tjänst. Man får självklart läsa igenom allt för varje företags så man väljer det som passar bäst. Fördelen med detta är att det är lätt. Nackdelen är att om du tjänar mycket pengar så kan du förlora en ganska stor del som du inte hade förlorat om du startat upp ett eget företag.

  Länkar

  Det finns säkert fler där ute 😉 073-731 76 64   [email protected]