Att köpa en begagnad dator  • Här har vi en liten tanke!

    Vågar man köpa en begagnad dator? Vad bör man tänka på? Ska man köpa en bärbar dator eller stationär? Dessa frågor och många till är sådant som dyker upp i skallen när man funderar på att köpa en begagnad dator.

    Man kan absolut göra bra affärer på begagnade datorer idag, många köper nytt relativt ofta och säljer då den gamla billigt. Undviker man dom allra äldsta datorerna så får man en hyfsad maskin för en bra kostnad. Självklart måste man se vad hårdvaran har att erbjuda och att det är rätt processor, minne, grafikkort och hårddisk. När man håller sig till moderna datorer så är det enklare att hitta uppgraderingstillbehör i form av mer minne eller större hårddisk, något av det man oftast uppgraderar och får mest nytta av.

    Jag personligen köper nästan allt nytt iom att om man ska köpa saker begagnat så måste man pruta. Allt som tex läggs upp på blocket är överpris. För att köpa något där så utgår du från säljarpriset - 25-50% Det många inte tänker på är att priset för en dator sjunker enormt mycket. En dator som är 1 år gammal kan vara värd att köpa. Om den är 2 år så blir det tveksamt och är den över 3 år så är den helt värdelös.

    Det är lätt att göra dumma affärer och har man inte koll på vad hårdvara ska kosta så rekommenderar jag att alltid köpa nytt så man får något fräscht med garanti. Tankar på detta?


Log in to reply
 

 073-731 76 64   [email protected]