Loopia - Flytt av domän och tjänster mellan olika konton • Överlåtelse

  Genom denna guide lyfter du ut ett eller flera domännamn från ett konto till ett nytt, och korrigerar eventuellt samtidigt kontoägare, utan driftavbrott för domänens/domänernas tjänster (t ex webb och e-mail). Efter detta kan du gå vidare med eventuell åtgärd, t ex överlåtelse, sammanslagning eller överföring.

  1. Nuvarande domänägare ska skapa ett konto på https://www.loopia.se/bestall/. Ange som domännamn förslagsvis: "loopia-dindomän.se" (byt ut dindomän.se mot en av dina domäner). Här är det även viktigt att valet "Jag har redan domännamn" väljs. Denna domän finns inte, är endast platshållande och kommer att tas bort när processen är klar.

  2. På den nya sidan så kommer du få val för att välja webbhotellspaket, men då detta innebär att du först behöver betala en faktura för att få tillgång till kontot så väljer du här "Hoppa över detta steget >>".

  OBS! Du ska ange aktuella ägaruppgifter för den eller de domäner som du avser lägga in i detta konto (dvs inte avsedd ny ägare, i det fall överlåtelse är slutmålet). Om du är osäker vilken aktuell ägare är för den domän, använd http://whois.loopia.se/ eller för .SE https://www.iis.se/domaner/free/ för att kontrollera, alternativt be oss undersökare närmare vilken aktuell ägare är.

  1. Följ instruktionerna för att bekräfta skapandet av kontot. Inloggningsuppgifter och kundnummer skickas sedan till vald mailadress.

  2. Logga in i kontot. Uppgradera detta konto till webbhotell genom att logga in och klicka "Uppgradera ditt konto" i menyn. Välj webbhotellspaket och beställ. (I det fall överenskommelsen är att kontot skapas tillfälligt tillåter vi detta abonnemang kostnadsfritt i 30 dagar.)

  3. Skicka mail till [email protected] med dessa uppgifter

   • Kundnummer för kundkontot där domänen/domänerna ligger idag;
   • Kundnummer för det nyskapade kontot;
   • Vilka domäner som skall flyttas från det första till det andra kontot.
  4. Vi flyttar domänerna och svarar tillbaka när det är genomfört, och tar bort den platshållande domänen.

  5. Klart! Du kan nu gå vidare enligt överenskommelse (t ex överlåtelse, sammanslagning, överföring eller ingen vidare åtgärd). 073-731 76 64   [email protected]