Nedladdning av Windows-operativsystem • Var hittar man Windows 10?

  Om du ska installera en ren version av Windows 10 vilket jag rekommenderar, så kan det vara bra att veta var du hittar och hämtar en Windows 10 ISO-fil (Skivavbildning). Med denna ISO-fil kan du skapa en DVD eller ett USB-minne för installation av Windows. Man skapar detta medium med ett verktyg som heter MediaCreationTool som man laddar ner från Microsoft.

  Windows-101.png

  Fördelen men en ren installation är att du slipper alla skräpprogram som följer med en märkesdator från butik. Oftast så klarar Windows själv att hitta alla drivrutiner för saker och ting i datorn. Nackdelen kan ibland vara att man manuellt måste hämta rätt drivrutiner för att få systemet att fungera optimalt.

  Var hittar jag äldre versioner av Windows?

  Om du inte vill installera Windows 10 så kan du ladda ner äldre versioner av Windows. Det som finns att välja på är Windows 7 samt Windows 8.1. Ladda ner övriga Windows här.

  Vad är en N-utgåva av Windows?

  Det är bättre att ladda hem standardversionen av Windows för bästa OEM-stöd men ville ändå beskriva vad Windows N är för något. N-utgåvor av Windows 8.1 och Windows 8 innehåller inte medierelaterad teknik som Windows Media Player eller Kamera. Om du vill spela upp eller skapa ljud-CD-skivor, digitala mediefiler och video-DVD-skivor, ordna innehåll i ett mediebibliotek, skapa spelningslistor, konvertera ljud-CD-skivor till digitala mediefiler, visa information om artist och titel för digitala mediefiler, visa skivomslag för musikfiler, överföra musik till bärbara musikspelare eller spela in och spela upp TV-sändningar när du har installerat Windows 8.1 eller Windows 8 måste du installera en mediespelare och annan programvara från Microsoft eller ett annat företag.

  Internet Explorer 11 i N-utgåvor av Windows 8.1 innehåller inte mediefunktioner som anpassad streaming eller DRM-uppspelning (Digital Rights Management). Om du vill lägga till de här funktionerna måste du ladda ned och installera Media Feature Pack för N- och KN-versionerna av Windows från Microsoft Download Center och en app som använder PlayReady DRM från Windows Store, t.ex. appen Xbox Music eller Xbox Video. Appen måste installeras specifikt för att aktivera DRM-funktioner. Alla andra mediefunktioner installeras med Media Feature Pack. 073-731 76 64   [email protected]