Navigering

    • Logga in
    • Sök
    • Kategorier
    • Senaste
    • Taggar
    • Populära
    1. Hem
    2. Mikael Keto
    • Profil
    • Följer 0
    • Följare 1
    • Ämnen 46
    • Inlägg 46
    • Bästa 2
    • Grupper 1

    Mikael Keto

    @Mikael Keto

    2
    Rykte
    440
    Profil-visningar
    46
    Inlägg
    1
    Följare
    0
    Följer
    Gick med Senast online

    Mikael Keto Sluta följ Följ
    Event

    Bästa inläggen skapade av Mikael Keto

    • Pasta Carbonara

      alt text

      Ingredienser (ca 4 pers)

      • 500 gram pasta
      • 2 pkt bacon
      • 2 vitlöksklyftor
      • 2 äggulor
      • 2-3 msk grädde ( mer om man önskar )
      • 1 dl finriven parmesan
      • 2 msk med fin olivolja
      • salt och peppar

      Tillagning (20 min)

      1. Koka pastan all dente enligt anvisningar på förpackning.
      2. Stek baconet knaperstekt
      3. Finhacka vitlöken och vänd ner i slutet- den ska bara bli mjuk och glansig.
      4. Vispa ihop äggulorna i en skål tillsammans med grädden.
      5. Häll av vattnet och vänd ner pastan, olivolja i stekpannan tillsammans med äggsmeten.
      6. Vänd om och låt allt steka ihop.
      7. Smaksätt med parmesan och salt & peppar.
      8. Servera genast med några droppar olivolja per portion.

      http://www.jennysmatblogg.nu/2014/03/24/pasta-carbonara-2/

      postat i Recept
      Mikael Keto
      Mikael Keto
    • Kyckling och bacon i ugn

      alt text

      Ingredienser (4 portioner)

      • 140 g bacon
      • 4 kycklingfiléer
      • 2,5 dl vispgrädde
      • 0,5 dl mango chutney

      Tillagning (30-40 min)

      1. Linda bacon runt kycklingfiléerna.
      2. Sätt ugnen på 225º.
      3. Lägg filéerna i en ugnssäker form.
      4. Häll grädden och mango chutney i en skål.
      5. Vispa så allt blandar sig.
      6. Häll över blandningen. Ställ mitt i ugnen. Gratinera tills kycklingen är helt genomstekt ca 30-40 min.

      https://www.coop.se/Recept--mat/Recept/b/barnens-kyckling-i-ugn/

      postat i Recept
      Mikael Keto
      Mikael Keto

    Senaste inläggen av Mikael Keto

    • "Dönerkebab" med vitsås

      alt text

      Ingredienser

      • Pitabröd
      • Valfria grönsaker, t ex tomat, feferoni och sallad
      Kebab
      • 500 gram blandfärs gärna med hälften lammfärs
      • 2 tsk spiskummin, malen
      • 3 tsk koriander, malen
      • ½ msk tomatpuré
      • 1 vitlöksklyfta, pressad
      • 1 nypa torkad timjan
      • 2 msk olivolja
      • salt & svartpeppar
      Vitsås
      • 2 dl Turkisk yoghurt
      • 1 dl majonnäs
      • 2 vitlöksklyftor, pressade
      • salt & svartpeppar

      Tillagning

      1. Blanda ihop yoghurt med vitlök och majonnäs, salta och peppra och ställ i kylen 15 minuter.
      2. Stek färsen i olivoljan på hög värme 5-6 minuter så att köttet får ordentligt med färg. Lägg i resterande ingredienser och stek ett par minuter till.
      3. Värm pitabrödet enligt förpackningens instruktioner och packa det med kött, sköna grönsaker som tomat, feferoni och blandsallad. Toppa med vitsåsen.

      http://salakis.se/recept/donerkebab-med-vitsas/

      postat i Recept
      Mikael Keto
      Mikael Keto
    • Ärtsoppa

      alt text

      Ingredienser

      • 1 lök
      • 3-5 vitlöksklyftor
      • 200 g frysta ärtor
      • 200 g frusen eller färsk broccoli
      • 100 g frusen eller färsk spenat
      • 1 grönsaksbuljontärning

      Tillagning

      1. Fräs en lök och 3-5 vitlöksklyftor i lite smör / kokosolja.
      2. Häll på 200 gram frysta ärtor
      3. Häll på 200 gram frusen eller färsk broccoli
      4. Häll på 100 gram frusen eller färsk spenat
      5. Häll på så mycket vatten att ingredienserna precis täcks av vatten
      6. Lägg i en grönsaksbuljongtärning
      7. Låt koka upp och koka i cirka 5 minuter
      8. Mixa allt i en mixer eller med stavmixer
      9. Smaksätt med pressad citron, rivet skal från en citron och sambal oelek efter smak.

      http://www.womenshealth.se/blog/satsa-pa-k-och-gront-for-starka-ben/

      postat i Recept
      Mikael Keto
      Mikael Keto
    • Burgare i pitabröd med ajvar och vitlökssås

      alt text

      Ingredienser (4 st)

      • 500 g nötfärs eller annan färs
      • 1 tsk salt
      • 0.5 tsk svartpeppar
      • 1 msk smör
      • 4 pitabröd
      • 0.5 isbergssallad, strimlad
      • 2 dl ajvar relish
      • 2 dl Inlagd jalapenos
      • 0.5 rödlök, strimlad
      Vitlölssås
      • 2 dl gräddfil
      • 1 dl majonnäs
      • 1 vitlöksklyfta, riven

      Tillagning (20 min)

      1. Blanda gräddfil, majonnäs och vitlök till en sås.
      2. Dela köttfärsen i fyra bitar och platta ut till tunna burgare.
      3. Salta, peppra och stek i het panna i smör ca 1 minut per sida.
      4. Värm pitabröden enligt anvisningen på förpackningen.
      5. Fyll bröden med burgare, sallad, ajvar, jalapeños, rödlök och vitlökssås

      https://www.coop.se/Recept--mat/Recept/b/burgare-i-pitabroed-med-ajvar-och-vitloekssaas/

      postat i Recept
      Mikael Keto
      Mikael Keto
    • Ceviche med lax och räkor

      alt text

      Ingredienser (4st)

      • 200g salmalax
      • 20 räkor (Gärna hela med skal som du skalar själv, det är godast!)
      • 4 limefrukter
      • 1 mango (Eller en halv förpackning av den frysta varianten)
      • 1/2 skalad gurka
      • 1 avokado
      • 1 chili
      • 1 vitlöksklyfta
      • Koriander
      • salt och peppar

      Tillagning (1 timme)

      1. Pressa limefrukterna och häll saften i en skål
      2. Finhacka chili och koriander, pressa vitlöken och blanda ner i limejuicen
      3. Skär laxen i kuber på ca 1*1cm, skala räkorna,
      4. Skär gurka, mango och avokado i kuber och blanda ner allt i skålen, rör om och smaksätt med salt och peppar
      5. Låt allt stå i kylen i ca en timme, sedan är det bara att njuta av denna goda rätt!

      http://tidningenhembakat.se/bloggar/fredriks-fika/ceviche-med-lax-och-rakor/

      postat i Recept
      Mikael Keto
      Mikael Keto
    • Chili con carne

      alt text

      Ingredienser

      • 2 finhackade gula lökar
      • 2 finhackade vitlöksklyftor
      • 1 stor strimlad paprika
      • 500 g nötfärs
      • 2 msk olivolja
      • 400 g krossade tomater
      • 2 dl vatten
      • 1 grönsaksbuljongtärning
      • 1 msk vinäger
      • 2 msk chilisås
      • 1 tsk mald spiskummin
      • 1 msk chilipulver
      • 1 tsk salt
      • 4 bröd
      • 400 g kokta, sköljda stora vita bönor
      • 400 g kokta, sköljda kidneybönor
      • 0,5 dl hackad bladpersilja

      Tillagning (30 min)

      1. Bryn lök, vitlök, paprika och färs i olja i en rymlig kastrull eller gryta.
      2. Rör om så att färsen fördelar sig.
      3. Tillsätt krossade tomater, vatten, buljong, vinäger och chilisås.
      4. Krydda med spiskummin, chili och salt.
      5. Koka under lock på svag värme 15-20 minuter, rör om då och då.
      6. Värm bröden enligt anvisningen på förpackningen.
      7. Tillsätt bönorna i grytan och koka ytterligare cirka 5 minuter. Toppa med persilja. Servera med bröd.

      Tips
      En klick yoghurt svalkar fint om grytan känns stark.

      https://www.coop.se/Recept--mat/Recept/c/chili-con-carne/

      postat i Recept
      Mikael Keto
      Mikael Keto
    • Chiligryta

      alt text

      Ingredienser (6 pers)

      • ca 1,2 kg högrev
      • 1 gul lök
      • 2 burkar krossade tomater
      • 3 vitlöksklyftor
      • 2 st öl (à 33 cl)
      • 2 röda chilifrukter
      • 1 rågad tsk oregano
      • 1 rågad tsk spiskummin
      • 1 knivsudd chiliflakes
      • ca 0,5 dl oxfond
      • 0,5 tsk chilipeppar Ancho style
      • 0,5 tsk mald koriander
      • 2 tsk flingsalt
      • lite grovmalen svartpeppar
      • 1 tsk kanel
      • 0,5 tsk liquid smoke (finns på små glasflaskor)
      • 1 tsk socker
      • 2 stora rutor mörk choklad (ca 25 g)
      • 1 pkt knaperstekt bacon
      Tillbehör
      • gräddfil
      • en sallad på hackad tomat, gurka och salladslök
      • bröd, gärna surdegsbröd
      • ev. någon färsk krydda att garnera med

      Tillagning (4 tim)

      1. Börja med att skära köttet i tärningar och bryn det i omgångar i en stekpanna i lite olivolja.
      2. Allt som blivit brynt hälls sedan över i en rejäl gryta eller kastrull.
      3. Fyll upp grytan med krossade tomater, öl, hackad gul lök (behöver inte brynas) samt 3 pressade vitlöksklyftor.
      4. Hacka chilifrukterna och lägg i dem.
      5. Häll i alla kryddorna. Allt på listan ska i, utom de tre sista ingredienserna; sockret, chokladen och det knaperstekta baconet de rör man i precis före servering.
      6. Men innan det är dags för det ska grytan koka i minst 4 timmar. Är det för blött så koka under omrörning utan lock tills det är en tjock smet.
      7. Servera chiligrytan med en klick gräddfil, och en sallad på hackad tomat, gurka och salladslök.

      http://baraenkakatill.blogspot.se/2012/01/chiligryta.html

      postat i Recept
      Mikael Keto
      Mikael Keto
    • Ciabattapizza med köttbullar

      alt text

      Ingredienser

      • Ciabattabröd 4.0 styck el. annat vitt bröd
      • Pizzasås 1.5 dl
      • Köttbullar (färdiglagad) 30.0 styck
      • Mozzarella 400.0 gram
      • Oregano (torkad) 2.0 msk

      Tillagning (20 min)

      1. Sätt ugnen på 200ºC.
      2. Halvera brödet och bred på pizzasås.
      3. Dela köttbullarna och lägg på smörgåsen.
      4. Stoppa ner skivad mozzarella radvis.
      5. Sätt in i ugnen 10-15 minuter tills osten smält och fått fin färg.
      6. Krydda lätt med salt och strö över oregano.

      http://www.spisa.nu/3.11873/recept/ciabattapizza-med-kottbullar

      postat i Recept
      Mikael Keto
      Mikael Keto
    • Fusk-surdegsbröd

      alt text

      Ingredienser (3 mellanstora baguetter)

      • 3 ärtstora bitar jäst (ca 1 tsk)
      • 3 dl ljummet vatten
      • 1,5 tsk salt
      • 0,25 dl vetekli
      • ca 7 dl (380 g) vetemjöl special

      Tillagning (5-18 timmar jäsning + 13-14 min gräddning)

      1. Lös jästen i vattnet, och rör ner övriga ingredienser så att du får dig en trevlig, lös deg.
      2. Lägg över plastfolie och låt stå över natten i rumstemperatur. (Minst 5 timmar upp til 18 timmar)
      3. Nästa morgon - stjälp upp degen på ett väl mjölat bakbord.
      4. Vik degen en gång över sig själv, så att båda sidor blir mjölade.
      5. Dra ut degen till en rektangel, ca 15x25 cm.
      6. Dela den i 3 lika långa delar, och mjöla snittytorna.
      7. Vrid degen med lätt hand till 3 baguetter som du lägger på en plåt med bakplåtspapper.
      8. Låt vila medan du värmer ugnen till 275C.
      9. Innan du sätter in plåten i mitten av ugnen - spraya ugnen lite invändigt, både uppe och nere med lite vatten med hjälp av en blomspruta, det gör mycket för brödets skorpa.
      10. Grädda bröden i 13-14 min, och låt sedan svalna på galler utan bakduk.

      http://baraenkakatill.blogspot.se/2012/01/varldens-smidigaste-fusk-surdegsbrod.html

      postat i Recept
      Mikael Keto
      Mikael Keto
    • Italiensk guacamole

      alt text

      Ingredienser (4 portioner)

      • 2 mogna avokado
      • 1 dl riven parmesanost
      • 0,5 dl strimlade soltorkade tomater
      • 2 msk olivolja
      • salt
      • svartpeppar

      Tillagning

      1. Mosa avokadon med en gaffel.
      2. Vänd ner parmesanost, soltorkade tomater och olja.
      3. Smaka av med salt och peppar.

      Servera gärna på crostinis eller som tillbehör till ex en sallad eller charkuteribricka.

      postat i Recept
      Mikael Keto
      Mikael Keto
    • Guacamole

      alt text

      Ingredienser (4 portioner)

      • 2 stora avokado
      • 0,5 finhackad chili
      • 1 msk pressad saft av lime
      • 0,5 kruka finhackad koriander
      • 0,5 tsk flingsalt

      Tillagning

      1. Mixa avokado till en slät kräm.
      2. Blanda i chili, limesaft och koriander.
      3. Smaka av med salt.
      4. För att behålla den gröna färgen, låt kärnorna ligga i guacamolen och täck ordentligt med plastfolie tätt mot ytan.

      https://www.coop.se/Recept--mat/Recept/g/guacamole/

      postat i Recept
      Mikael Keto
      Mikael Keto