Ingredienser (ca 4 pers)
- 500 gram pasta
- 2 pkt bacon
- 2 vitlöksklyftor
- 2 äggulor
- 2-3 msk grädde ( mer om man önskar )
- 1 dl finriven parmesan
- 2 msk med fin olivolja
- salt och peppar
Tillagning (20 min)
- Koka pastan all dente enligt anvisningar på förpackning.
- Stek baconet knaperstekt
- Finhacka vitlöken och vänd ner i slutet- den ska bara bli mjuk och glansig.
- Vispa ihop äggulorna i en skål tillsammans med grädden.
- Häll av vattnet och vänd ner pastan, olivolja i stekpannan tillsammans med äggsmeten.
- Vänd om och låt allt steka ihop.
- Smaksätt med parmesan och salt & peppar.
- Servera genast med några droppar olivolja per portion.
http://www.jennysmatblogg.nu/2014/03/24/pasta-carbonara-2/