SystemRescueCd - Rädda data från din hårdisk med en räddningsskiva • Det är bra att känna till verktyg som kan rädda data från din disk när det har blivit fel på disken eller att operativsystemet har pajat.

  sysresccd-003-640x480.png

  SystemRescueCd

  SystemRescueCd är ett Linux-system på räddningsskiva som finns som en startbar cd-rom eller USB-minne för att administrera eller reparera ditt system och data efter en systemkrasch. Syftet är att ge ett enkelt sätt att utföra administrativa uppgifter på datorn, som att skapa och redigera hårddiskpartitioner.

  Den levereras med en hel del Linux systemverktyg (parted, partimage, fstools, ...) och grundläggande verktyg (Redaktörer, Midnight commander, nätverksverktyg). Detta Linux-system kan användas för både Linux och Windows-datorer och på stationära datorer samt servrar. Detta räddnings system kräver ingen installation eftersom den kan startas från en CD / DVD-enhet eller USB-minne, men det kan installeras på hårddisken om du vill. Kärnan stödjer alla viktiga filsystem (ext2/ext3/ext4, reiserfs, btrfs, xfs, jfs, vfat, ntfs), samt nätverksfilsystem (samba och nfs).

  Jag använder oftast själv denna cd för att rädda dara från Windows, Linux och Mac. 073-731 76 64   [email protected]