Windows OEM-produktnycklar från BIOS samt UEFI • OEM-produktnycklar

  Som ni kanske vet så har OEM-licensmodellen ändrats sedan Windows 8. Om du köper en Windows 8.1 eller Windows 10 förinstallerad dator så kommer du inte längre se en dekal på baksidan eller ovanpå maskinen med en 5 x 5 produktnyckel. Det finns bara en officiell Windows 8.1 / 10 logo-klistermärke där istället.

  Det huvudsakliga syftet för denna förändring av Microsoft är att begränsa antalet nycklar som äventyras. Men för de flesta av slutanvändarna så är det bara en god nyhet. Man behöver inte längre oroa sig för att klistermärket bleknar eller får repor. Nackdelen är bara att om man inte håller koll, så kan man göra massor med onödiga köp av licenser.

  Det viktiga är nu inbäddad i BIOS och kan hämtas automatiskt under aktiveringsprocessen i Windows 8 / 10. Teoretiskt, kommer du aldrig bli tillfrågad om en nyckel för din maskin. Men för att få processen att fungerar smidigt så behöver du rätt utgåva av Windows som matchar det som är lagrat i BIOS. I praktiken så brukar det bli problem och du kommer att bli ombedd att skriva in rätt produktnyckel.

  Program för att få ut din produktnyckel

  Jag har inte använt alla i denna lista men de ser seriösa ut 😉 073-731 76 64   [email protected]