Stäng av indexering i Windows för att spara på systemresurser • Spara resurser och utrymme

  Något som alla inte vet är att man kan stänga av indexeringen i Windows om man vill förbättra prestandan på sin dator. När man gör detta så sparar man på systemresurser.

  optimize.png

  Man kommer även spara lite på livslängden om man har en SSD-disk. Det man vill göra är att stänga av indexeringstjänsten i Windows och bocka ur Tillåt att innehåll i filer på den här enheten indexeras utöver filegenskaperna som du hittar under egenskaperna på din C-disk.

  Detta är vad du bör göra

  • Öppna kommandotolken och starta tjänstehanteraren genom att köra services.msc. Där inne stänger man av och avaktiverar Windows sök tjänsten. Observera att du måste vara admin för att ändra tjänster i Windows.
  • Högerklicka på din systemdisk (C:) och välj egenskaper och bocka ur Tillåt att innehåll i filer på den här enheten indexeras utöver filegenskaperna. Om du får rättighetsproblem så väljer du bara ignorera alla. Ibland funkar det bättre ifall du är Superadmin.
  • Högerklicka på din systemdisk (C:) och starta Diskrensning. Där inne väljer du allt.

  Om du startar programmet Indexeringshanteraren så kan du sedan se vad som är indexerat i din dator. Om du har stängt av allt så borde det inte finnas något indexerat där alls. Det som kan vara bra att veta är att om man stänger av Windows sök tjänsten så fungerar sökningen fortfarande, men att det tar längre tid. Det man kan fråga sig är hur ofta man använder sökfunktionen.


Log in to reply
 

 073-731 76 64   [email protected]