Använd inte Windows XP på internet  • Man blir förvånad över att det fortfarande finns så många som fortfarande kör Windows XP. Problemet är att många inte inser hur farligt det kan vara och tror att risken att utsättas är minimal.

    windows-xp-end-of-support-warning-100248280-large.png

    Företag och hemanvändare som fortsätter köra Windows XP även efter att Microsoft lagt ner sin support, löper en väldigt stor risk att utsättas för attacker. Säkerhetshål så pass allvarliga att de låter cyberbrottslingar köra igång kod på XP-datorerna finns redan. Allvarliga säkerhetshål hittas hela tiden. Det behöver inte vara hål i Windows, för att hackare ska ta sig in i system. Det går lika bra med säkerhetshål i tredjepartsprogram. Webbläsare och framför allt tillägg till dessa visar kontinuerligt upp farliga säkerhetshål.

    Eftersom inget mer har gjorts åt säkerheten sedan 8 april 2014 så förstår nog de allra flesta att man bör göra något. Om du har Windows 7 eller senare så får du uppgradera till Windows 10 gratis. När det gäller Windows XP så är du out of luck men det är mycket viktigt att du fixar ett säkrare system.

    I dagsläget så kan folk själa din information och använda din dator för olagligheter. Därför är det oerhört viktigt att du inte har en internet anslutning på din Windows XP dator. Om du tycker windows är för dyrt så rekommenderar jag att köra in Linux istället.


Log in to reply
 

 073-731 76 64   [email protected]