Ska man uppgradera till Windows 10? • Många ställer sig frågan om man ska uppdatera till Windows 10. Windows 10 är helt klart ett bättre system än tidigare versioner men något som kan vara värt att tänka på ät att systemet kan haverera när du gör denna uppdatering.

  microsoft-releases-another-update-for-windows-10-build-10240-rtm-487695-2.jpg

  Det som är viktigt att tänka på är att alltid ha en backup på alla dina viktiga filer innan du uppgraderar. Om du inte har någon större datorvana alls så skulle jag rekommendera att du tar hjälp av en IT-tekniker för denna uppdatering. Man klickar bara på en knapp för att göra denna update men det många inte vet är vad de ska göra när allt går fel vilket det ofta gör tyvärr.

  Windows 10 Walkthrough July 2015 Release Version

  Några fördelar med Windows 10

  Gränssnitt

  Startknappen är tillbaka igen och allt påminner om Windows 7 med lite annorlunda utseende. Detta var ett nödvändigt drag av Microsoft eftersom många saknade den i Windows 8. Windows 8 är det system som Microsoft har fått extremt mycket negativ feedback för. Tror att detta är den stora anledningen till att Microsoft ger dig Windows 10 uppgraderingen gratis.

  Säkerhet

  En annan stor anledning att uppdatera till Windows 10 är att säkerheten i systemet är mycket bättre än tidigare versioner. Nyare mjukvara brukar oftast vara säkrare så det är alltid bra att hålla sig uppdaterad. Det ska vara säkrare när det gäller intrångsförsök men det återstår självklart att se.

  Prestanda

  Med Windows 10 får du bättre allround prestanda eftersom det nya systemet är optimerat bättre och kräver mindre resurser för att köras. Detta är faktiskt första uppdateringen där Microsoft har fokuserar på att ta mindre resurser vilket jag tycker är toppen. Tycker att det alltid har blivit segare och segare för varje system som har släppts.

  Support

  Eftersom detta är det senaste systemet i skrivande stund så får man självklart bäst support på Windows 10 från Microsoft. Det är ganska självklart att Microsoft fokuserar mest på sitt nyaste system eftersom de gör allt för att få ut det så snabbt som möjligt genom att både göra det gratis och tvinga folk att uppdatera.

  Det som jag ser som negativt är att viss hårdvara inte funkar så bra med Windows 10 än så länge. Man får nog överväga att köpa ny skrivare och skanner om dessa är gamla.


Log in to reply
 

 073-731 76 64   [email protected]