Spelmuseum • Spelmuseum

  Klockan 11.00 torsdagen den 1 september öppnar Stockholms Spelmuseum. De 20 första besökarna får varsin goodiebag. Både under torsdagen och fredagen håller vi öppet extra länge, och stänger klockan 20.00. Välkomna!

  414389_980.jpg

  Om det är något som spelhistorien lärt oss så är det att alltid förvänta oss det oväntade.
   
  Ingen kunde naturligtvis ana att spelindustrin stod inför sitt kommersiella genombrott när Atari hösten 1972 tillverkade den allra första Pong-maskinen, ställde ut den på puben Andy Capp’s Tavern i Kalifornien och lät mynten börja rassla. På samma sätt blev flera av de roligaste och mest inflytelserika inslagen – Marios hopp, Pac-Mans mun, Street Fighters kombos – till av en ren slump. Och många av de mest populära spelen – som Pokémon och Minecraft – har skapats med föråldrad teknik av personer som tycktes vara efter sin tid snarare än före.
   
  Ambitionen med Stockholms Spelmuseum är att levandegöra spelhistorien på ett sådant sätt att den blir tillgänglig för alla, oavsett ålder, ursprung eller erfarenhet. Vi tror att det bästa sättet att göra det på är att låta våra besökare själva uppleva spelen och maskinerna som genom åren format spelkulturen. Vår förhoppning är att det ska vara en plats som inspirerar nostalgiker lika mycket som den överraskar en nya generation spelare.

  Öppettider

  Måndag - Tisdag: Stängt
  Onsdag: 12-20
  Torsdag - Fredag: 11-17
  Lördag - Söndag: 10-16

  Entre: 60 kronor
  0-6 år: Gratis

  Riktigt kul att se detta. Kan ju vara värt att gå dit och checka läget. Tummen upp för Stockholms Spelmuseum. • Läste om det i DN. Tänkte jag skulle skriva om det här också, men du hann före 🙂

  Jo verkar värt att checka in. Synd att man inte är 0-6 år, men 60 :- är överkomligt det med. Funderar på vad de har att visa. I artikeln jag läste stod det att man skulle kunna testa VR. Verkar annars vara delvis permanenta utställningar och ibland tematiskt där de lånar in sakerna som visas. • Om man är 6 år i sinnet så kanske det räknas 😛 Det är ju bra att jag hinner före ibland iallafall 🙂 • Jag åkte dit spontant efter att ha sett reklamen i tunnelbanan. Det var rena skämtet, typ två rum med några inglasade konsoler. Plus dock för arkadmaskinerna med Virtua Tennis och Pacman, men de var givetvis upptagna av alla småglin som drällde omkring. • Haha, surt det där med småglin! Då behöver man inte gå dit alltså 😛 Skönt att se att du rapporterar med, så man slipper testa allt skit själv!


 • Event

  Varför inte skapa ett event att gå dit för vem har inte råd att betala 60 kr? • Rätt dumt att betala 60kr för något som är skit 😛 • Kanske blir bättre 😟 ?


Log in to reply
 

 073-731 76 64   [email protected]