Autosvar i Gmail när du är borta • Autosvar

  Om du inte kommer att ha tillgång till ditt Gmail-konto, t.ex. om du ska på semester eller inte kommer att ha tillgång till internet, kan du ange ett autosvar som automatiskt meddelar dem som försöker nå dig om att du inte kan svara omedelbart. När någon skickar ett meddelande till dig får personen ett e-postmeddelande med ditt autosvar.

  Konfigurera autosvar

  1. Öppna Gmail
  2. Klicka på Inställningar högst upp till höger
  3. Klicka på Inställningar
  4. Rulla ned till avsnittet Autosvar
  5. Välj Autosvar på
  6. Ange datumintervall, ämne och meddelandetext
  7. Under meddelandet väljer du vilka autosvaret ska skickas till
  8. Längst ned på sidan klickar du på Spara ändringar

  Obs! Om du har en Gmail-signatur visas den längst ned i autosvaret. När autosvar är aktiverat visas en banner med ämnet i autosvaret högst upp i inkorgen och om du vill inaktivera autosvaret klickar du på Sluta nu.

  När skickas autosvaret?

  Ditt autosvar aktiveras kl. 00.00 på startdatumet och avslutas kl. 23.59 på slutdatumet, om du inte avslutar det tidigare. I de flesta fall skickas autosvaret endast första gången någon kontaktar dig.

  Autosvaret skickas fler än en gång under följande omständigheter

  1. Om samma person kontaktar dig igen efter fyra dagar och autosvaret fortfarande är aktiverat, skickas autosvaret igen.
  2. Autosvaret nollställs varje gång du redigerar det. Om någon har fått ditt första autosvar och sedan skickar e-post till dig igen efter att du har redigerat svaret, får han eller hon det nya svaret.
  3. Om du använder Gmail på jobbet, i skolan eller via någon annan organisation kan du välja om svaret ska skickas till alla eller endast till personer inom organisationen.

  Notera att autosvar skickas inte för meddelanden som klassificeras som skräppost eller meddelanden till e-postlistor som du prenumererar på.


Log in to reply
 

 073-731 76 64   [email protected]