Bästa lösningen är Mobilt BankID • BankID

  Du kan skaffa dig BankID i nästan alla stora banker idag. Börja med att kolla din internetbank när du vill skaffa BankID. BankID är en e-legitimation som du använder till att styrka din identitet när du är ute på Internet, t.ex. på banken, Skatteverket, hos Försäkringskassan eller CSN. BankID är Sveriges i särklass största e-legitimation och utfärdas av 12 banker i samarbete.

  BankID-systemet består av ett säkerhetsprogram/-app som du installerar i din dator, telefon eller surfplatta, samt själva e-legitimationen BankID som du laddar ner från din internetbank eller får hemskickat på ett smartkort. Installationen av säkerhetsprogrammet kan du göra via internetbanken eller direkt från webbplatsen install.bankid.com , medan säkerhetsappen laddas ner från App Store, Google Play eller Windows Store, beroende på vilken typ av telefon/surfplatta du har.

  Mobilt BankID

  Det har länge varit problem med traditionellt BankID eftersom inte alla it-plattformar stödjer detta. Ett exempel är Linux som faktiskt används av fler användare än vad man kan tro. Man kan givetvis få det att fungera med det brukar alltid vara massor med strul som man inte vill ha när det gäller.

  Med ett Mobilt BankID kan man legitimera sig och göra elektroniska underskrifter. För att kunna använda Mobilt BankID behöver du dels installera BankID säkerhetsapp och dels hämta ett Mobilt BankID, detta gör du i Hembanken.​​​​​ Fördelen med Mobilt BankID är att du kan logga in överallt och det fortfarande är säkert. Säkerheten ligger nämligen i din telefon eller platta. Detta betyder att du kan tex gå till biblioteket och lätt betala dina räkningar utan att vara orolig att saker sparas i bibliotekets datorer.

  Jag som Linuxanvändare älskar denna lösning. Detta är det bästa som har hänt på länge 😉


Log in to reply
 

 073-731 76 64   [email protected]