Paolo Robertos bästa tomatsås


  • VIP

    alt text

    Ingredienser (1 sats)

    • 400 g krossade tomater
    • 3 msk olivolja
    • 1 liten gul lök
    • 1 hel vitlöksklyfta
    • 5 strimlade basilikablad
    • 1/2 tsk salt, cirka
    • 1 nypa strösocker

    Tillagning (25 min)

    1. Värm upp olivoljan i en kastrull.
    2. Skala och halvera den gula löken och låt halvorna fräsa långsamt i oljan tillsammans med vitlöksklyftan utan att de tar färg.
    3. Tillsätt krossade tomater, basilika, salt och socker. Låt puttra utan lock i 30 minuter. För att reducera bort en del av vätskan i såsen (håll noggrann koll på såsen så den inte bränns).
    4. Ta upp och kasta lökhalvor och vitlök.

    http://mittkok.expressen.se/recept/paolo-robertos-basta-tomatsas/


 

 073-731 76 64   [email protected]

Ser ut som din anslutning till UEX gick förlorad, vänta medan vi försöker att återansluta.