Spagetti med rödbetspesto
-
Ingredienser (4 pers)
- 2 rödbetor
- spagetti för 4 pers
- 1 liten vitlöksklyfta
- 1 dl solrosfrön
- 1 dl olivolja
- 2 msk balsamvinäger
- 1⁄2 dl färsk basilika
- 1⁄2 tsk salt
- 1 krm peppar
Garnering
- Basilika och solrosfrön
Så här gör du:
- Skala rödbetor och koka i vatten i 25–30 minuter tills de är mjuka, låt svalna
- Koka under tiden spagettin enligt förpackningens anvisningar
- Mixa vitlök och solrosfrön i en matberedare till en smulig blandning
- Tillsätt rödbetor, olivolja, vinäger och basilika och mixa till en något grynig sås (som pesto)
- Tillsätt salt och peppar och smaka av
- Häll av pastan, blanda med rödbetspeston, garnera med basilika och solrosfrön.
http://www.healthyliving.se/kristin-ekberg/2017/02/09/spagetti-med-rodbetspesto/