
Ingredienser (12 bitar)
- 8 dl vetemjöl
- 1½ msk bakpulver
- 1 tsk strösocker
- 1 tsk salt
- 100 g smör
- 4 dl filmjölk
Tillagning (30 min)
- Sätt ugnen på 225°.
- Hacka samman mjöl, bakpulver, socker, salt och smöret skuret i bitar för hand eller i en matberedare.
- Tillsätt filmjölken och arbeta snabbt ihop till en deg.
- Tag upp degen på en mjölad arbetsbänk och platta ut till 4 runda kakor, ca 12 cm i diameter.
- Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och skåra kakorna korsvis i 4 delar med en vass kniv.
- Grädda i mitten av ugnen ca 15-18 min.
- Låt svalna något på galler. Dela dem och servera ljumma med smör och t ex ost och marmelad.
http://www.arla.se/recept/scones/