• Logga in
    • Sök
    • Kategorier
    • Senaste
    • Taggar
    • Populära

    Rostad vitlökskräm

    Recept
    recept
    1
    1
    224
    Laddar fler inlägg
    • Äldst till nyaste
    • Nyaste till äldst
    • Flest röster
    Svara
    • Svara som ämne
    Logga in för att posta
    Det här ämnet har raderats. Endast användare med ämneshanterings-privilegier kan se det.
    • Mikael Keto
      Mikael Keto Senaste redigerad av Mikael Keto

      alt text

      Ingredienser (ca 10 pers)

      • 1 tsk salt
      • 1 krm svartpeppar, nymald
      • 0,5 dl olivolja
      • 400 g philadelphiaost
      • 2 st vitlökar, hela

      Tillagning (20 min)

      1. Skala vitlöksklyftorna. Hetta upp oljan i en stekpanna. Sänk värmen och rosta vitlöken i pannan ca 10 min under omrörning. Låt vitlöken svalna.
      2. Mixa vitlök, olja och ost med mixerstav till en mjuk kräm. Smaka av med salt och peppar.

      http://alltommat.se/recept/rostad-vitlokskram/

      Ett svar Senaste svaret Svara Citera 0
      • 1 / 1
      • Första inlägget
        Sista inlägget
      • Vaniljsås

        Mikael
        Vanilj

        Vaniljsås är något som är gott till både efterrätts paj och i tårta. Det viktiga här är att ha riktigt vaniljpulver och inte Vanillin som är en billig kopia. Tycker detta funkar lika bra som en vaniljstång och det går snabbt. Bättre att göra själv istället för att köpa färdig och ett plus är att den är helt fri från tillsatser.

        Detta är lagom till 2 personer.

        2,5 dl grädde 3 msk socker 1/2 tesked vaniljpulver Ett ägg Gör så här

        Det är bara att blanda ihop allt och röra om under värme. Se till att det inte bränner fast genom att röra hela tiden. Rör tills den tjocknar till önskad konsistens. Tänk på att den inte tjocknar speciellt mycket i kyla så rör så mycket det går.

        Recept
      • Glühwein

        Mikael
        Kryddat vin

        Om man vill ha en god varm drink så ska man göra Glühwein. Det är underbart när man är sugen på lite gott i kylan. En favorit är även att äta varma mackor och Glühwein.

        1/4 l vatten
        1/2 l rött vin
        1,5 ST kanel stång
        4 hela nejlikor
        Några bitar citronskal
        2 msk socker

        Börja med att koka upp vattnet i 5 minuter med kryddorna och citronskalet (lugn kokning) utan socker. Sedan löser du upp sockret och efter det är klart så häller man sedan i vinet men se till att det inte börjar koka.

        Om man vill ha det lite sötare så går det bra att fylla på med socker. Allt handlar om hur sött vinet är som du använder. Ett annat tips är även att ha i lite sherry för att få en speciell smak.

        Man kan även ha med sig lite citron klyftor som tillbehör.

        Tänk på att inte köpa för dyrt vin iom att man blandar i mycket vatten och andra smaker. Vi körde sist en flaska Il Conte som funkade bra.

        Recept
      • Toalettstuvning

        Michael

        2 l vatten
        ½ kg avföring
        2 dl urin
        6 rutor toalettpapper
        2 ml sperma

        Koka i två minuter under omröring och servera omedelbart

        Recept
      • Klassisk falukorv i ugn med potatismos

        Mikael
        Falukorv i ugn 800g falukorv 2 gula lökar 2 msk flytande smör 3 tomater 150g ost 4 msk skånsk senap salt, peppar Potatismos 1 kg mjölig potatis 1-1,5 dl mjölk salt, peppar Så här gör du

        Ringla smör i en ugnsfast form och lägg i falukorven. Skär snitt på ovansidan av korvringen med cirka 1 centimeters mellanrum så att inte det som ligger i ramlar ut. Skiva tomat och lök. Bred ett lager senap i varje skåra och sätt sedan tomat och lök i skårorna. Strössla sedan ut osten på korven. Salta och peppra och ställ in i cirka 30 minuter i 225°C på över- och undervärme eller 200°C med varmluft.

        Recept
      • Spagetti med snabbpesto

        Mikael
        Pesto och pasta

        En riktigt bra rätt om du vill ha något snabbt och gott!

        Ingredienser pesto (4 pers) 1 liten vitlöksklyfta Pinjenötter (Valbart, naturella) Olivolja efter behov. Ca 2 st basilika plantor 1⁄2 tsk salt 1 krm peppar 4 dl parmesan ost Övrigt Spagetti för 4 pers Så här gör du: Finhacka hela basilikan Pressa vitlöken Riv parmesanen Tillbehör

        Tomater och mozzarella. Ha gärna lite pesto över det.

        Recept
      • Linssoppa med kokosströssel

        Mattias

        ca 30 min
        Kokosmjölk samlar ihop kryddorna och gör smaken rund och krämig.

        Till 4 pers

        2 dl gröna eller bruna linser 1 stor röd eller gul lök 2 tsk curry 1 msk tomatpuré eller 1/2 msk Sriracha chilisås 1 burk kokosmjölk (400g) 2 hönsbuljongtärningar 1 msk pressad lime 1 dl riven kokos (går att garnera med salta jordnötter istället) 1/2 kruka koriander rapsolja (eller kokosolja), salt, nymald svartpeppar

        Tillbehör

        30g bröd per person

        Gör så här

        Skölj linserna. Skala och hacka löken. Fräs hälften av löken i 1 msk olja i en gryta. Tillsätt curry och tomatpuré och fräs på låg värma i ca 1 minut. OBS: Kan fräsa all lök nu och ta bort hälften. Häll i linser och 5 dl vatten. Sjud under lock i ca 20min. Häll kokosmjölken i grytan och lägg i buljongtärningarna. Koka upp. Tillsätt limesaften. Krydda med 1/2 tsk salt 1 krm peppar Strössel: Bryn den sparade löken i 1 msk olja. Sänk värmen och blanda ner löken i kokosen. Rosta ca 1 minut. Häll upp i skål och blanda ned hackad koriander. Strö strössel i soppan och servera med bröd.
        Recept
      • Chokladbollar

        Mikael
        Chokladbollar 7 1/2 dl havregryn 300 g mjukt smör 2 1/2 dl socker 2 1/2 tsk vaniljsocker 1 msk kakao 1 tsk kaffe
        Recept
      • Snoddas

        Mikael
        Snoddas 150g smör 2 ägg 3 dl socker 2 tsk vaniljsocker 2 msk siktat kakao(rågad) 4 1/2 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 1 1/2 dl mjölk Glasyr 75g smör 2 msk kaffe 2 msk siktat kakao 2 tsk vaniljsocker 3 1/2 dl florsocker

        Nedre delen av ugnen ca 15 minuter 175 grader.

        Recept
      • Kladdkaka

        Mikael
        Kladdkaka 2 ägg 3dl socker 100 g smält smör 1 1/2 dl vetemjöl 4 msk kakao 1 tsk vaniljsocker

        Rör ihop ägg och socker. Rör ner smör och de övriga ingredienserna. Häll smeten i en smord och bröad form och ställ i ugnen
        165 grader, ca 35 minuter

        Recept
      • Linsgryta

        Mikael
        Linsgryta

        Ta ca 5 dl linser. Låt linserna ligga i blöt ca 1 timme, koka sedan upp 1 liter vatten, tillsätt 1 msk grönsaksbuljong, ha i en morot och lite lök och 1/2- 1 potatis+ linser. Låt koka i 20-45min.Kan behövas hälla i mer vatten, medan det kokar. Häll bort vattnet, men spara det i en bunke. Lägg alla linserna i en form. Häll på 1/2 dl utav vätskan. Lägg sedan på ost och ställ in den i ugnen i 15-35 min. Ugnen ska stå på 200 grader.

        Recept
      • Curry kyckling

        Mikael
        Curry kyckling 4 st fileer 1 msk smör 2 tsk curry 1 tsk paprika pulver 1 tsk salt 2 dl grädde 1/2 dl vatten 1 gul paprika

        Bryn fileerna i stekpannan. Smält smör i en kastrull. Rör ner curry, paprika och salt. häll i grädde och vatten. Låt puttra i 5 minuter, Häll såsen runt om köttet och låt allt koka under lock i 5 minuter. Finhacka paprika och strö över köttet.

        Recept
      • Fransk lökpaj

        Mikael
        Fransk lökpaj Pajdeg 3 dl glutenfri mix med mjölk (Semper) 100 g smör eller margarin 1 ägg Fyllning 450 g gul lök, skalad och fin hackad 40 g smör eller 3 msk olja 1/2 tsk salt 1/2 tsk råsocker 1/2 - 1 tsk nymalen muskot Salt och svartpeppar 2 ägg 1/2 dl grädde ca 75 g riven ost, cheddar eller prästost. Tillagning

        Hacka samman fett och mix. Tillsätt ägget och arbeta ihop till en deg. Tryck
        ut degen i en pajform med löstagbara kanter. Låt den vila i kylskåp.
        Förgrädda pajskalet i 200 grader ca 10 min.

        Fräst löken i smör eller olja(om du utesluter fett tag 1/2 dl vatten)på svag
        värme. Sätt ugnen på 200 grader. Grädda i ca 30 min.

        Recept
      • Kycklingpaj

        Mikael
        Kycklingpaj Pajdeg 2,5 dl mjöl 100g smör 2 msk vatten. Fyllningen 1 stekt eller grillad kyckling (ca 300g kycklingkött) 1 liten purjolök 1 brk champinjoner Smör 2 msk tomatpuré 2 msk vetemjöl 3 dl vispgrädde 1 tsk salt 1 krdm svartpeppar 1 dl riven ost Tillagning

        Knåda samman smör och mjöl till en grynig massa. Tillsätt vattnet. Arbeta snabbt ihop till en deg. Sätt ugnen på 225 grader. Tryck ut degen i pajformen och låt den vila i kylskåp ca 30 min. Nagga botten med en gaffel. Förgrädda pajskalet ca 15 min. Sänk ungnsvärmen till 200 grader.

        Bena ur kycklingen och skär köttet i små bitar. Skölj och strimla purjolöken. Slå spadet av svampen. Smält smöret i stekpannan. Fräs svampen och purjolöken. Strö över mjölet och späd med grädden. Låt såsen puttra ca 3 min. Lägg i kycklingköttet. Tillsätt tomatpurén, salt, och svartpeppar. Rör om. Häll stuvningen i pajskalet. Strö över osten. Gratinera i ugn ca 25 min eller tills osten fått fin färg.

        Recept
      • Toast skagen med kräftstjärtar

        Mikael
        Toast skagen

        Fixade ihop en god toast igår. Börja med att hacka dillen fint men spar lite till garnering. Blanda samman majonnäs, salt, peppar och finhackad dill. Finhacka kräftstjärtarna och blanda ner dem. Ta bort kanterna på brödet och stek dem gyllenbruna i smör. Skär tomaten och citronen i klyftor. Fördela kräftmajonnäsen på brödbitarna. Toppa med löjrom. Garnera med sallat, citron, dill och tomat.

        Värt att nämna är att kräftstjärtarna kan vara salta så smaka av först innan du pressar på för mycket salt 😉

        Ingredienser 4 skivor vitt bröd 4 msk majonnäs 400 g kräftstjärtar salt och malen vitpeppar smör att steka i 80 g löjrom 1 tsk finhackad dill

        Vid sidan av förslag

        4 sallatsblad 4 citronklyftor 1 tomat dillvippor

        Riktigt gott 😉 Hur ser eran skagen ut ?

        Recept
      • Pasta Carbonara

        Mikael Keto

        alt text

        Ingredienser (ca 4 pers) 500 gram pasta 2 pkt bacon 2 vitlöksklyftor 2 äggulor 2-3 msk grädde ( mer om man önskar ) 1 dl finriven parmesan 2 msk med fin olivolja salt och peppar Tillagning (20 min) Koka pastan all dente enligt anvisningar på förpackning. Stek baconet knaperstekt Finhacka vitlöken och vänd ner i slutet- den ska bara bli mjuk och glansig. Vispa ihop äggulorna i en skål tillsammans med grädden. Häll av vattnet och vänd ner pastan, olivolja i stekpannan tillsammans med äggsmeten. Vänd om och låt allt steka ihop. Smaksätt med parmesan och salt & peppar. Servera genast med några droppar olivolja per portion.

        http://www.jennysmatblogg.nu/2014/03/24/pasta-carbonara-2/

        Recept
      • Kyckling och bacon i ugn

        Mikael Keto

        alt text

        Ingredienser (4 portioner) 140 g bacon 4 kycklingfiléer 2,5 dl vispgrädde 0,5 dl mango chutney Tillagning (30-40 min) Linda bacon runt kycklingfiléerna. Sätt ugnen på 225º. Lägg filéerna i en ugnssäker form. Häll grädden och mango chutney i en skål. Vispa så allt blandar sig. Häll över blandningen. Ställ mitt i ugnen. Gratinera tills kycklingen är helt genomstekt ca 30-40 min.

        https://www.coop.se/Recept--mat/Recept/b/barnens-kyckling-i-ugn/

        Recept
      • Tofu Tikka Masala

        Jesper Miller

        Tofu Tikka Masala, 3-4 portioner

        400 g neutral fast tofu 1 stor gul lök 3×3 cm bit ingefära 2 klyftor vitlök 1 burk hela eller krossade tomater 3 dl havregrädde 1 dl vatten 1 msk gulcurry 1 tsk gurkmeja 1/2 msk spiskummin 1 msk garam masala 1/2 – 1 tsk chilipulver efter smak (eller skippa helt för mild version) 2 lagerblad 4 kapslar kardemumma eller 1 tsk malen kardemumma Salt och peppar Färsk koriander 1/2 lime Olja till stekning

        Börja med att skiva den gula löken och bryn den tillsammans med kardemummakapslar och lagerblad i en gryta tills den får färg. Tillsätt övriga kryddor, riven vitlök, riven ingefära och ca 1 dl vatten och fräs i ca 30 sekunder så att du får en tjock kryddpasta. Spara lite gulcurry och garam masala tills senare då du steker tofun!

        Tillsätt tomatkross till kryddpastan och koka i ca 15 minuter. Sätt samtidigt på ris, så det är klart när grytan är färdig. Efter 15 minuter tillsätter du grädde och låter koka upp. Fiska upp lagerbladen och kardemummakapslarna och mixa därefter såsen. Tärna och stek under tiden tofun tillsammans med lite gulcurry och garam masala tills den får lite yta.
        Blanda ner tofun i såsen och låt koka i två tre minuter. Smaka av med salt och peppar och toppa sist grytan med lite färsk koriander och lite färskpressad limejuice. Servera med ris och med en klick Oatly iFraiche (som du gärna får blanda med lite mer lime och koriander!).

        Recept
      • "Dönerkebab" med vitsås

        Mikael Keto

        alt text

        Ingredienser Pitabröd Valfria grönsaker, t ex tomat, feferoni och sallad Kebab 500 gram blandfärs gärna med hälften lammfärs 2 tsk spiskummin, malen 3 tsk koriander, malen ½ msk tomatpuré 1 vitlöksklyfta, pressad 1 nypa torkad timjan 2 msk olivolja salt & svartpeppar Vitsås 2 dl Turkisk yoghurt 1 dl majonnäs 2 vitlöksklyftor, pressade salt & svartpeppar Tillagning Blanda ihop yoghurt med vitlök och majonnäs, salta och peppra och ställ i kylen 15 minuter. Stek färsen i olivoljan på hög värme 5-6 minuter så att köttet får ordentligt med färg. Lägg i resterande ingredienser och stek ett par minuter till. Värm pitabrödet enligt förpackningens instruktioner och packa det med kött, sköna grönsaker som tomat, feferoni och blandsallad. Toppa med vitsåsen.

        http://salakis.se/recept/donerkebab-med-vitsas/

        Recept
      • Ärtsoppa

        Mikael Keto

        alt text

        Ingredienser 1 lök 3-5 vitlöksklyftor 200 g frysta ärtor 200 g frusen eller färsk broccoli 100 g frusen eller färsk spenat 1 grönsaksbuljontärning Tillagning Fräs en lök och 3-5 vitlöksklyftor i lite smör / kokosolja. Häll på 200 gram frysta ärtor Häll på 200 gram frusen eller färsk broccoli Häll på 100 gram frusen eller färsk spenat Häll på så mycket vatten att ingredienserna precis täcks av vatten Lägg i en grönsaksbuljongtärning Låt koka upp och koka i cirka 5 minuter Mixa allt i en mixer eller med stavmixer Smaksätt med pressad citron, rivet skal från en citron och sambal oelek efter smak.

        http://www.womenshealth.se/blog/satsa-pa-k-och-gront-for-starka-ben/

        Recept
      • Burgare i pitabröd med ajvar och vitlökssås

        Mikael Keto

        alt text

        Ingredienser (4 st) 500 g nötfärs eller annan färs 1 tsk salt 0.5 tsk svartpeppar 1 msk smör 4 pitabröd 0.5 isbergssallad, strimlad 2 dl ajvar relish 2 dl Inlagd jalapenos 0.5 rödlök, strimlad Vitlölssås 2 dl gräddfil 1 dl majonnäs 1 vitlöksklyfta, riven Tillagning (20 min) Blanda gräddfil, majonnäs och vitlök till en sås. Dela köttfärsen i fyra bitar och platta ut till tunna burgare. Salta, peppra och stek i het panna i smör ca 1 minut per sida. Värm pitabröden enligt anvisningen på förpackningen. Fyll bröden med burgare, sallad, ajvar, jalapeños, rödlök och vitlökssås

        https://www.coop.se/Recept--mat/Recept/b/burgare-i-pitabroed-med-ajvar-och-vitloekssaas/

        Recept



      Senaste inläggen från UEX

      • Vanilj

        Vaniljsås är något som är gott till både efterrätts paj och i tårta. Det viktiga här är att ha riktigt vaniljpulver och inte Vanillin som är en billig kopia. Tycker detta funkar lika bra som en vaniljstång och det går snabbt. Bättre att göra själv istället för att köpa färdig och ett plus är att den är helt fri från tillsatser.

        Detta är lagom till 2 personer.

        2,5 dl grädde 3 msk socker 1/2 tesked vaniljpulver Ett ägg Gör så här

        Det är bara att blanda ihop allt och röra om under värme. Se till att det inte bränner fast genom att röra hela tiden. Rör tills den tjocknar till önskad konsistens. Tänk på att den inte tjocknar speciellt mycket i kyla så rör så mycket det går.

        • läs mer
      • Kryddat vin

        Om man vill ha en god varm drink så ska man göra Glühwein. Det är underbart när man är sugen på lite gott i kylan. En favorit är även att äta varma mackor och Glühwein.

        1/4 l vatten
        1/2 l rött vin
        1,5 ST kanel stång
        4 hela nejlikor
        Några bitar citronskal
        2 msk socker

        Börja med att koka upp vattnet i 5 minuter med kryddorna och citronskalet (lugn kokning) utan socker. Sedan löser du upp sockret och efter det är klart så häller man sedan i vinet men se till att det inte börjar koka.

        Om man vill ha det lite sötare så går det bra att fylla på med socker. Allt handlar om hur sött vinet är som du använder. Ett annat tips är även att ha i lite sherry för att få en speciell smak.

        Man kan även ha med sig lite citron klyftor som tillbehör.

        Tänk på att inte köpa för dyrt vin iom att man blandar i mycket vatten och andra smaker. Vi körde sist en flaska Il Conte som funkade bra.

        • läs mer
      • Men det där kan man väl inte äta?

        • läs mer
      • Falukorv i ugn 800g falukorv 2 gula lökar 2 msk flytande smör 3 tomater 150g ost 4 msk skånsk senap salt, peppar Potatismos 1 kg mjölig potatis 1-1,5 dl mjölk salt, peppar Så här gör du

        Ringla smör i en ugnsfast form och lägg i falukorven. Skär snitt på ovansidan av korvringen med cirka 1 centimeters mellanrum så att inte det som ligger i ramlar ut. Skiva tomat och lök. Bred ett lager senap i varje skåra och sätt sedan tomat och lök i skårorna. Strössla sedan ut osten på korven. Salta och peppra och ställ in i cirka 30 minuter i 225°C på över- och undervärme eller 200°C med varmluft.

        • läs mer
      • 2 l vatten
        ½ kg avföring
        2 dl urin
        6 rutor toalettpapper
        2 ml sperma

        Koka i två minuter under omröring och servera omedelbart

        • läs mer

      Nyheter

      Subnautica-cheferna lämnar bolaget2025-07-04 02:30

      Flera tunga avhopp har plötsligt drabbat Subnautica-studion Unknown Worlds, där ledningen nu bara två månader innan lanseringen av den stekheta uppföljaren, tackar för sig och drar. Det handlar specifikt om Ted Gill (VD), Charlie Cleveland (creative director) och Max McGuire (technical director), som tillsammans utgjort ryggraden i studions ledning i praktiskt taget två decennier. Gill och McGuire var med och grundade företaget redan för 24 år sedan i San Francisco, så det är verkligen slutet på en era.

      Varför de har valt att lämna, eller om de sparkats, är ännu höljt i dunkel. Det enda vi vet är att ägaren Krafton - som köpte studion 2021 - i ett pressmeddelande bekräftat att de försökt hitta lösningar för att behålla trio, men att det inte gick vägen. Den nya chefen, Steve Papoutsism tar omedelbart över och hittills har ingen av de tre tidigare nyckelpersonerna uttalat sig offentligt om vad som skett. Det kan tyda på interna konflikter, förändring av vision, eller rätt och slätt att Krafton som nya ägare ställer krav de inte är intresserade av att rätta sig efter.

      Vi får innerligt hoppas att Subnautica 2 fortfarande blir den majestätisk uppföljare vi alla förväntar oss, som fångar magin från originalspelet, trots all rådande turbulens.

      Längtar du efter Subnautica 2?

      <bild>Bubbel-trubbel?</bild>


      Lilo & Stitch sopar banan med Minecraft - remaken rusar mot en miljard dollar i biljettintäkter2025-07-03 22:47

      Disney‑remaken av Lilo & Stitch har klättrat förbi A Minecraft Movie på den globala biotoppen och är nu med sina (cirka) 957 miljoner dollar i biljettintäkter den näst mest framgångsrika filmen i år. Och trots blott sex veckor förflutit sedan premiären har man redan bekräftat att en uppföljare är på gång.

      Redan på Memorial Day‑helgen satte Lilo & Stitch rekord med 182 miljoner dollar i biljettförsäljning. Men trots framgångarna har kritiken varit blandad - med vissa som menar på att det är ett själlöst försök att casha in på nostalgi. Men samtidigt hyllas också produktionen för sin omsorgsfulla CGI och starka skådespelarinsatser.

      Det är tydligt att familjer älskar den - men kanske inte kritikerna och här i Sverige toppar Lilo & Stitch biolistan och går fortfarande starkt inför sommaren.

      Har du sett Lilo & Stitch?

      <bild>Disney dominerar på bio.</bild>


      Anthem‑servrarna stängs den 12:e januari nästa år2025-07-03 21:15

      Stop killing games var det ju någon som sa. EA har uppenbarligen inte lyssnat för nu planerar man att en gång för alla fimpa servrarna till Anthem. Det Bioware-utvecklade fiaskot som lanserades i februari 2019 med ambitiösa mål, men mötte snabbt kritik för sitt tunna innehåll och buggar.

      I en bloggpost skriver man:

      Hi everyone, We have an important update to share regarding Anthem. After careful consideration, we will be sunsetting Anthem on January 12, 2026. This means that the game will still be playable online for the next 180+ days. As of today, you can no longer purchase in-game premium currency, but you can still use your remaining balance until the servers go offline. We deeply appreciate your dedication, passion and support over the years and we'd like to thank you for that.

      Man planerade en stor omarbetning och nylansering under Anthem 2.0. Något som dock aldrig blev av och fram tills nu har spelet levt vidare i tysthet. Men från och med den 12:e januari nästa år så kommer det inte längre gå att leka Iron Man och spelet blir helt obrukbart när servrarna går offline.

      Från och med idag går det inte heller längre att köpa nya premium‑valutor i spelet, men de som redan har pengar på kontot kan fortsätta handla digitalt fram till nedstängningen. Anthem försvinner dessutom från EA Play‑biblioteket den 15:e augusti.

      EA är dock noga med att poängtera hur inga nedskärningar eller personalförflyttningar sker i samband med nedstängningen - det handlar bara om att spelet nått sitt slut. För fans innebär detta en sista chans att logga in, slutföra uppdrag och insupa de sista stunderna i Anthem-världen innan den försvinner för gott.

      Trist är bara förnamnet. Anthem förtjänade så mycket mer men av olika anledningar fick det aldrig chans att blomma ut.

      Spelade du Anthem när det begav sig?

      <bild>Tack och adjö då.</bild>


      Jason Blum: Därför floppade M3GAN 2.02025-07-03 20:42

      Den första filmen må ha gjort rent hus när den gick upp på bio häromåret. Men efterföljaren, den extremt upphaussade M3GAN 2.0, har blivit ett dunderfiasko för studion. Ingen verkar vara värst sugen på filmen och situationen blir knappast bättre av att M3GAN 2.0 fått ett uselt mottagande bland kritiker, där den i skrivande stund har knappt 57% på Rotten Tomatoes. Långt under originalets "certified fresh" med 93%.

      Jason Blum, som nyligen intervjuades, gav sina egna teorier om varför filmen fått ett så frostigt mottagande och sa:

      "We all thought M3GAN was like Superman. We could do anything to her. We could change genres. We could put her in the summer. We could make her look different. We could turn her from a bad guy into a good guy. And we classically over-thought how powerful people's engagement was, really, with her"

      "We thought she could live in the summer, right? We thought, 'We're going from a little movie to a tentpole!' "


      Samtidigt puttrar Blumhouse vidare, trots ett par floppare i år. Blum menar att sånt här händer - och det lär bli fler M3GAN‐idéer framöver, till och med en kanske dystopisk Mad‑Max‑version? Frågan är väl nu bara hur det ska gå för spinn-off-filmen Soulm8te som släpps i januari.

      Har du sett M3GAN 2.0 och vad tyckte du om filmen?

      <bild>Flopbot 9000</bild>


      Mindseye ska lanseras på nytt - Benzies skyller på sabotörer2025-07-03 18:51

      Årets hittills största pannkaka stavas Mindseye. Det nya spelet från Build a Rocket Boy och tidigare Grand Theft Auto-legenden Leslie Benzies. Ett spel som (i vissa kretsar) haussades upp som en form av GTA-dödare, som istället kommit att bli ett av de sämst betygsatta spelen hittills i år, och ansågs otroligt ofärdigt när det släpptes.

      I ett internt videomöte häromdagen ska Benzies försvarat spelet och påstått att den misslyckade lanseringen berodde på interna likväl som externa sabotörer. Vilket också understryker hans kollegas tidigare uttalanden om att någon skulle ha betalat folk för att sprida negativitet om Mindseye.

      I ett uttalande till IGN sa man:

      'BARB sources told IGN that Benzies finally addressed staff following the release of MindsEye in a brief video call yesterday, July 2. According to two people present who asked not to be named in order to protect their careers, Benzies insisted BARB would bounce back and relaunch MindsEye, blaming the studio and the game's struggles on internal and external saboteurs, among other things.'

      Enligt Benzies är man fast besluten om att fortsätta satsa på spelet och planerar att lansera om, samt betonade att studion kommer att resa sig ur askan starkare än någonsin. Men samtidigt så är oron stor internt, med hot om stora uppsägningar där många befarar att deras roller snart kommer att försvinna.

      Kort och gott. Man verkar vara pigg på att beskylla andra snarare än erkänna sina egna misstag och visst, där finns exempel på spel som lyckats resa sig men i fallet med Mindseye känns det inte vidare sannolikt. Eller vad säger du?

      Är Mindseye värdigt att få en andra chans?

      <bild>10/10</bild>


      Helldivers 2 till Xbox i augusti!2025-07-03 15:55
      Sony-utgivet spel till Xbox Series.
      Diskutera – Vilket är tidernas bästa Xbox-spel?2025-07-03 14:00
      Halo, Fable, Indy och mycket, mycket mer.
      Hideo Kojima vill åka till rymden och göra ett spel2025-07-03 12:09
      Som den stjärna han är!
      Quiz – Spelvärldens vackraste sagor2025-07-03 10:00
      Kryp upp i den stora FZ-famnen, för nu blir det sagostund.
      Neil Druckmann lämnar tv-serien The Last of Us2025-07-03 07:58
      "Rätt tid" att sluta.
       073-731 76 64   [email protected]