Laxsallad med hackat ägg


  • VIP

    alt text

    Ingredienser (8 pers)

    • Senapsvinägrett
    • 3 msk skånsk senap
    • 1,5 msk vit balsamvinäger
    • 1,5 dl olja
    • 0,5 tsk salt
    • svartpeppar
    Laxsallad
    • 400 g gravad lax, skivad
    • 1 kg kokt kall färskpotatis, skivad
    • 3 röda eller gula knipplökar, skivade
    • 1 dl dill, hackad
    • 4 kokta kalla ägg, skalade, grovhackade

    Tillagning

    1. Senapsvinägrett: Blanda rumstempererad senap och vinäger i en skål.
    2. Vispa i oljan lite i taget, gärna med elvisp, så att blandningen tjocknar en aning.
    3. Smaka av med salt och peppar.
    4. Varva lax, potatis, senapsvinägrett och det mesta av löken och dillen på ett stort fat.
    5. Toppa med ägghacket och resten av löken och dillen.

    https://www.coop.se/Recept--mat/Recept/l/laxsallad-med-hackat-aegg/


 

 073-731 76 64   [email protected]