Laxsallad med hackat ägg



  • alt text

    Ingredienser (8 pers)

    • Senapsvinägrett
    • 3 msk skånsk senap
    • 1,5 msk vit balsamvinäger
    • 1,5 dl olja
    • 0,5 tsk salt
    • svartpeppar
    Laxsallad
    • 400 g gravad lax, skivad
    • 1 kg kokt kall färskpotatis, skivad
    • 3 röda eller gula knipplökar, skivade
    • 1 dl dill, hackad
    • 4 kokta kalla ägg, skalade, grovhackade

    Tillagning

    1. Senapsvinägrett: Blanda rumstempererad senap och vinäger i en skål.
    2. Vispa i oljan lite i taget, gärna med elvisp, så att blandningen tjocknar en aning.
    3. Smaka av med salt och peppar.
    4. Varva lax, potatis, senapsvinägrett och det mesta av löken och dillen på ett stort fat.
    5. Toppa med ägghacket och resten av löken och dillen.

    https://www.coop.se/Recept--mat/Recept/l/laxsallad-med-hackat-aegg/


Log in to reply
 

 073-731 76 64   [email protected]