Kycklingburgare med gurksås


  • VIP

    alt text

    Ingredienser

    • 4 bröd
    • 500 g kycklingfärs
    • 1 dl hackad salladslök
    • 1 tsk hackad färsk salvia
    • 0,5 citron, pressad saft och rivet skal
    • 1 tsk salt
    • 0,5 tsk svartpeppar
    • 2 msk smör till stekning
    Gurksås
    • 2 dl turkisk eller grekisk matyoghurt (10%)
    • 1,5 dl bostongurka
    • 1 dl majonnäs
    Till servering
    • 100 g salladsblad
    • 0,5 skivad gurka

    Tillagning (15 min)

    1. Finhacka kycklingen eller mixa någon sekund i en matberedare tills det blir en färs.
    2. Blanda färsen med lök, salvia, citron, salt och peppar.
    3. Forma smeten till fyra burgare.
    4. Hetta upp en stekpanna med smör och stek burgarna på medelstark till svag värme, 4-5 minuter på varje sida.
    Gurksås
    1. Blanda alla ingredienser till gurksåsen.
    2. Servera kycklingburgaren med salladsblad och gurkskivor.
    Servering
    1. Salladsblad och gurkskivor

    https://www.coop.se/Recept--mat/Recept/k/kycklingburgare-med-gurksaas/


 

 073-731 76 64   [email protected]

Ser ut som din anslutning till UEX gick förlorad, vänta medan vi försöker att återansluta.