Kycklingburgare med gurksås
-
Ingredienser
- 4 bröd
- 500 g kycklingfärs
- 1 dl hackad salladslök
- 1 tsk hackad färsk salvia
- 0,5 citron, pressad saft och rivet skal
- 1 tsk salt
- 0,5 tsk svartpeppar
- 2 msk smör till stekning
Gurksås
- 2 dl turkisk eller grekisk matyoghurt (10%)
- 1,5 dl bostongurka
- 1 dl majonnäs
Till servering
- 100 g salladsblad
- 0,5 skivad gurka
Tillagning (15 min)
- Finhacka kycklingen eller mixa någon sekund i en matberedare tills det blir en färs.
- Blanda färsen med lök, salvia, citron, salt och peppar.
- Forma smeten till fyra burgare.
- Hetta upp en stekpanna med smör och stek burgarna på medelstark till svag värme, 4-5 minuter på varje sida.
Gurksås
- Blanda alla ingredienser till gurksåsen.
- Servera kycklingburgaren med salladsblad och gurkskivor.
Servering
- Salladsblad och gurkskivor
https://www.coop.se/Recept--mat/Recept/k/kycklingburgare-med-gurksaas/