Köttfärssås med hetta och sötma


  • VIP

    alt text

    Ingredienser (4 st)

    • 0.5 purjolök, skivad
    • 2 vitlöksklyftor, rivna
    • 0.5 msk smör
    • 0.5 msk olivolja
    • 600 g nötfärs, gärna högrevsfärs
    • 2 msk tomatpuré
    • 400 g krossade tomater
    • 1 msk kalvfond
    • 0.5 dl mango chutney
    • 1 tsk grovmalen svartpeppar
    • 1 tsk salladskrydda
    • salt

    Tillagning (20 min)

    1. Fräs purjolök och vitlök i en blandning av smör och olja i en stor panna. tillsätt färsen när löken mjuknat.
    2. Tillsätt tomatpurén. Låt fräsa med en kort stund och tillsätt krossade tomater, kalvfond, mango chutney, svartpeppar och salladskrydda. Låt småputtra ca 10 min. Smaka av med salt.
      • Alt1. Servera köttfärssåsen till al dente-kokt spaghetti och färskriven parmesanost.
      • Alt2. Gör en sallad på isbergssallad, gurka, tomater. Dressing av balsamvinäger, olivolja och salladskrydda.

    https://www.coop.se/Recept--mat/Recept/k/koettfaerssaas-med-hetta-och-soetma/


 

 073-731 76 64   [email protected]