Köttfärssås med hetta och sötma
-
Ingredienser (4 st)
- 0.5 purjolök, skivad
- 2 vitlöksklyftor, rivna
- 0.5 msk smör
- 0.5 msk olivolja
- 600 g nötfärs, gärna högrevsfärs
- 2 msk tomatpuré
- 400 g krossade tomater
- 1 msk kalvfond
- 0.5 dl mango chutney
- 1 tsk grovmalen svartpeppar
- 1 tsk salladskrydda
- salt
Tillagning (20 min)
- Fräs purjolök och vitlök i en blandning av smör och olja i en stor panna. tillsätt färsen när löken mjuknat.
- Tillsätt tomatpurén. Låt fräsa med en kort stund och tillsätt krossade tomater, kalvfond, mango chutney, svartpeppar och salladskrydda. Låt småputtra ca 10 min. Smaka av med salt.
-
- Alt1. Servera köttfärssåsen till al dente-kokt spaghetti och färskriven parmesanost.
- Alt2. Gör en sallad på isbergssallad, gurka, tomater. Dressing av balsamvinäger, olivolja och salladskrydda.
https://www.coop.se/Recept--mat/Recept/k/koettfaerssaas-med-hetta-och-soetma/