Köttfärsgulasch
-
Ingredienser (Portioner: 4)
- 1 gul lök
- 4 potatisar
- 1 paprika
- 2 msk olja
- 500 g köttfärs
- 6 dl vatten
- 1 köttbuljongtärning
- 500 g krossade tomater
- 2 tsk kummin
- salt och peppar
Varm ostbaguette (Extra)
- Baguette
- Färskost av valfri smak
Tillagning
- Skala lök och potatis. Skölj paprikan. Hacka lök, skär potatis och paprika i tärningar.
- Fräs alla grönsaker och köttfärs i olja i en kastrull eller gryta.
- Tillsätt vatten, köttbuljongtärning, krossade tomater och kryddor. Låt koka ca 10 minuter.
- Smaka av med salt och peppar. Servera gärna soppan med en varm ostbaguette.
- Varm ostbaguette: Sätt ugnen på 250ºC.
- Skär baguetten på längden. Bred på färskost med valfri smak. Lägg på överdelen. Sätt in mitt i ugnen ca 5 minuter.
Tips
Gott att servera gräddfil och cornichons vid sidan om.