Köttbullar


  • VIP

    alt text

    Ingredienser

    • 500 g nötfärs
    • 1 ägg
    • 1 dl mjölk, 3%
    • 1 dl ströbröd
    • 1 tsk dijonsenap
    • 2 msk kalvfond
    • 1 gul lök, liten, riven
    • 1 tsk salt
    • 1 tsk svartpeppar

    Tillagning (30 min)

    1. Vispa ihop ägg, mjölk, ströbröd, fransk senap, kalvfond, lök, salt och peppar i en bunke. Låt stå i ca 10 minuter så det tjocknar till lite.
    2. Smaka av och krydda med mer salt och peppar om du vill.
    3. Blanda i köttfärs och mosa runt med händerna. Rulla smeten till ca 25 st köttbullar.
    4. Sätt plattan på högsta värmen och smält smöret.
    5. Lägg i köttbullarna och sänk plattan till medelvärme. Lägg inte i för många köttbullar i taget, ungefär 5-10 st åt gången.
    6. Stek köttbullarna till de är genomstekta och krispiga på ytan.

    http://www.koket.se/pernilla-wahlgren/varmratter/kott/kottbullar--jessicas-grymma-recept/


 

 073-731 76 64   [email protected]