Köttbullar
-
Ingredienser
- 500 g nötfärs
- 1 ägg
- 1 dl mjölk, 3%
- 1 dl ströbröd
- 1 tsk dijonsenap
- 2 msk kalvfond
- 1 gul lök, liten, riven
- 1 tsk salt
- 1 tsk svartpeppar
Tillagning (30 min)
- Vispa ihop ägg, mjölk, ströbröd, fransk senap, kalvfond, lök, salt och peppar i en bunke. Låt stå i ca 10 minuter så det tjocknar till lite.
- Smaka av och krydda med mer salt och peppar om du vill.
- Blanda i köttfärs och mosa runt med händerna. Rulla smeten till ca 25 st köttbullar.
- Sätt plattan på högsta värmen och smält smöret.
- Lägg i köttbullarna och sänk plattan till medelvärme. Lägg inte i för många köttbullar i taget, ungefär 5-10 st åt gången.
- Stek köttbullarna till de är genomstekta och krispiga på ytan.
http://www.koket.se/pernilla-wahlgren/varmratter/kott/kottbullar--jessicas-grymma-recept/