
Ingredienser (4 pers)
Kebab
- 400 g nötfärs
- 1 gul lök
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 1 tsk malen spiskummin
- 1 msk potatismjöl
- 1 dl mjölk
- 1 msk smör
Yoghurtsås
- 2 dl matyoghurt
- 2 pressade vitlöksklyftor
- 1 krm salt
- 1/2 krm svartpeppar
Tillagning (45 min)
- Skala och finhacka löken. Blanda köttfärs, lök, salt, peppar, spiskummin, mjöl och mjölk. Rör till en jämn smet. Forma färsen till 8 avlånga kebaber (för 4 port).
- Stek dem i smör i en stekpanna runt om ca 5 minuter.
- Servera kebaberna med såsen, grönsaker och varma pitabröd.
Yoghurtsås
- Rör ihop ingredienserna till såsen.
http://www.ica.se/recept/kebab-med-yoghurtsas-433440/