Högrevsgryta med syrad grädde och sambal
-
Ingredienser (4 st pers)
- 600 g högrev
- 2 gula lökar
- 1 röd paprika
- 3 msk Arla
Svenskt Smör
- 1 tsk salt
- 3 dl kalvbuljong (späd med vatten)
- 1 msk sambal oelek
- 2 dl Arla Köket
syrad grädde 30%
- 3 dl ris
- ½ dl hackad bladpersilja
Tillagning
- Tärna köttet i ca 2x2 cm stora bitar.
- Skala och skiva löken tunt.
- Dela, kärna ur och strimla paprikan.
- Bryn lök och paprika i hälften av smöret, lägg åt sidan.
- Bryn köttet i resten av smöret, salta.
- Lägg det brynta köttet och hälften av löken och paprikan i en gryta.
- Häll över buljong och sambal, koka upp.
- Låt köttet sjuda tills det är mört, ca 2 tim.
- Tillsätt den syrade grädden, resten av löken och paprikan
- Smaka ev av med mer salt.
Servera grytan med ris. Toppa gärna med persilja.
http://www.arla.se/recept/hogrevsgryta-med-syrad-gradde-och-sambal/