Högrevsgryta med syrad grädde och sambal


  • VIP

    alt text

    Ingredienser (4 st pers)

    • 600 g högrev
    • 2 gula lökar
    • 1 röd paprika
    • 3 msk Arla® Svenskt Smör
    • 1 tsk salt
    • 3 dl kalvbuljong (späd med vatten)
    • 1 msk sambal oelek
    • 2 dl Arla Köket® syrad grädde 30%
    • 3 dl ris
    • ½ dl hackad bladpersilja

    Tillagning

    1. Tärna köttet i ca 2x2 cm stora bitar.
    2. Skala och skiva löken tunt.
    3. Dela, kärna ur och strimla paprikan.
    4. Bryn lök och paprika i hälften av smöret, lägg åt sidan.
    5. Bryn köttet i resten av smöret, salta.
    6. Lägg det brynta köttet och hälften av löken och paprikan i en gryta.
    7. Häll över buljong och sambal, koka upp.
    8. Låt köttet sjuda tills det är mört, ca 2 tim.
    9. Tillsätt den syrade grädden, resten av löken och paprikan
    10. Smaka ev av med mer salt.

    Servera grytan med ris. Toppa gärna med persilja.

    http://www.arla.se/recept/hogrevsgryta-med-syrad-gradde-och-sambal/


 

 073-731 76 64   [email protected]

Ser ut som din anslutning till UEX gick förlorad, vänta medan vi försöker att återansluta.