Gulaschgryta


  • VIP

    alt text

    Ingredienser

    • 500 g benfritt nötkött, t ex bog, högrev, grytbitar
    • 2 msk smör
    • 1 tsk salt
    • 0,5 tsk peppar
    • 400 g gul lök
    • 3 dl vatten
    • 1 msk starkt paprikapulver
    • 1 vitlöksklyfta
    • 1 köttbuljongtärning
    • 1 tsk hel brödkummin
    • 2 msk tomatpuré
    • 400 g hela tomater på burk
    • 200 g färsk paprika eller grillad paprika

    Tillagning (1 timme 30 minuter)

    1. Skär köttet i bitar, ca 3 × 3 cm.
    2. Bryn köttet på stark värme i omgångar i en rymlig gryta med lite av fettet.
    3. Salta och peppra.
    4. Ta upp köttet och lägg det åt sidan.
    5. Skala och skiva löken. Fräs löken i resten av fettet.
    6. Lägg det brynta köttet i grytan och tillsätt vatten, paprikapulver, skalad och pressad vitlök, buljongtärning, stött kummin, tomatpuré och tomater med spad.
    7. Koka under lock på svag värme tills köttet är mört och löken sönderkokt, ca 1 timme.

    Dela, kärna ur och strimla paprikorna och lägg dem i grytan de sista 5-7 minuter. Späd ev med mer vatten. Smaka av med salt och peppar om det behövs.

    https://www.coop.se/Recept--mat/Recept/g/gulaschgryta/


 

 073-731 76 64   [email protected]