Chiligryta


  • VIP

    alt text

    Ingredienser (6 pers)

    • ca 1,2 kg högrev
    • 1 gul lök
    • 2 burkar krossade tomater
    • 3 vitlöksklyftor
    • 2 st öl (à 33 cl)
    • 2 röda chilifrukter
    • 1 rågad tsk oregano
    • 1 rågad tsk spiskummin
    • 1 knivsudd chiliflakes
    • ca 0,5 dl oxfond
    • 0,5 tsk chilipeppar Ancho style
    • 0,5 tsk mald koriander
    • 2 tsk flingsalt
    • lite grovmalen svartpeppar
    • 1 tsk kanel
    • 0,5 tsk liquid smoke (finns på små glasflaskor)
    • 1 tsk socker
    • 2 stora rutor mörk choklad (ca 25 g)
    • 1 pkt knaperstekt bacon
    Tillbehör
    • gräddfil
    • en sallad på hackad tomat, gurka och salladslök
    • bröd, gärna surdegsbröd
    • ev. någon färsk krydda att garnera med

    Tillagning (4 tim)

    1. Börja med att skära köttet i tärningar och bryn det i omgångar i en stekpanna i lite olivolja.
    2. Allt som blivit brynt hälls sedan över i en rejäl gryta eller kastrull.
    3. Fyll upp grytan med krossade tomater, öl, hackad gul lök (behöver inte brynas) samt 3 pressade vitlöksklyftor.
    4. Hacka chilifrukterna och lägg i dem.
    5. Häll i alla kryddorna. Allt på listan ska i, utom de tre sista ingredienserna; sockret, chokladen och det knaperstekta baconet de rör man i precis före servering.
    6. Men innan det är dags för det ska grytan koka i minst 4 timmar. Är det för blött så koka under omrörning utan lock tills det är en tjock smet.
    7. Servera chiligrytan med en klick gräddfil, och en sallad på hackad tomat, gurka och salladslök.

    http://baraenkakatill.blogspot.se/2012/01/chiligryta.html


 

 073-731 76 64   [email protected]

Ser ut som din anslutning till UEX gick förlorad, vänta medan vi försöker att återansluta.