Chili con carne


  • VIP

    alt text

    Ingredienser

    • 2 finhackade gula lökar
    • 2 finhackade vitlöksklyftor
    • 1 stor strimlad paprika
    • 500 g nötfärs
    • 2 msk olivolja
    • 400 g krossade tomater
    • 2 dl vatten
    • 1 grönsaksbuljongtärning
    • 1 msk vinäger
    • 2 msk chilisås
    • 1 tsk mald spiskummin
    • 1 msk chilipulver
    • 1 tsk salt
    • 4 bröd
    • 400 g kokta, sköljda stora vita bönor
    • 400 g kokta, sköljda kidneybönor
    • 0,5 dl hackad bladpersilja

    Tillagning (30 min)

    1. Bryn lök, vitlök, paprika och färs i olja i en rymlig kastrull eller gryta.
    2. Rör om så att färsen fördelar sig.
    3. Tillsätt krossade tomater, vatten, buljong, vinäger och chilisås.
    4. Krydda med spiskummin, chili och salt.
    5. Koka under lock på svag värme 15-20 minuter, rör om då och då.
    6. Värm bröden enligt anvisningen på förpackningen.
    7. Tillsätt bönorna i grytan och koka ytterligare cirka 5 minuter. Toppa med persilja. Servera med bröd.

    Tips
    En klick yoghurt svalkar fint om grytan känns stark.

    https://www.coop.se/Recept--mat/Recept/c/chili-con-carne/


 

 073-731 76 64   [email protected]