Ceviche med lax och räkor


  • VIP

    alt text

    Ingredienser (4st)

    • 200g salmalax
    • 20 räkor (Gärna hela med skal som du skalar själv, det är godast!)
    • 4 limefrukter
    • 1 mango (Eller en halv förpackning av den frysta varianten)
    • 1/2 skalad gurka
    • 1 avokado
    • 1 chili
    • 1 vitlöksklyfta
    • Koriander
    • salt och peppar

    Tillagning (1 timme)

    1. Pressa limefrukterna och häll saften i en skål
    2. Finhacka chili och koriander, pressa vitlöken och blanda ner i limejuicen
    3. Skär laxen i kuber på ca 1*1cm, skala räkorna,
    4. Skär gurka, mango och avokado i kuber och blanda ner allt i skålen, rör om och smaksätt med salt och peppar
    5. Låt allt stå i kylen i ca en timme, sedan är det bara att njuta av denna goda rätt!

    http://tidningenhembakat.se/bloggar/fredriks-fika/ceviche-med-lax-och-rakor/


 

 073-731 76 64   [email protected]