Ceviche med lax och räkor
-
Ingredienser (4st)
- 200g salmalax
- 20 räkor (Gärna hela med skal som du skalar själv, det är godast!)
- 4 limefrukter
- 1 mango (Eller en halv förpackning av den frysta varianten)
- 1/2 skalad gurka
- 1 avokado
- 1 chili
- 1 vitlöksklyfta
- Koriander
- salt och peppar
Tillagning (1 timme)
- Pressa limefrukterna och häll saften i en skål
- Finhacka chili och koriander, pressa vitlöken och blanda ner i limejuicen
- Skär laxen i kuber på ca 1*1cm, skala räkorna,
- Skär gurka, mango och avokado i kuber och blanda ner allt i skålen, rör om och smaksätt med salt och peppar
- Låt allt stå i kylen i ca en timme, sedan är det bara att njuta av denna goda rätt!
http://tidningenhembakat.se/bloggar/fredriks-fika/ceviche-med-lax-och-rakor/