Burgare i pitabröd med ajvar och vitlökssås
-
Ingredienser (4 st)
- 500 g nötfärs eller annan färs
- 1 tsk salt
- 0.5 tsk svartpeppar
- 1 msk smör
- 4 pitabröd
- 0.5 isbergssallad, strimlad
- 2 dl ajvar relish
- 2 dl Inlagd jalapenos
- 0.5 rödlök, strimlad
Vitlölssås
- 2 dl gräddfil
- 1 dl majonnäs
- 1 vitlöksklyfta, riven
Tillagning (20 min)
- Blanda gräddfil, majonnäs och vitlök till en sås.
- Dela köttfärsen i fyra bitar och platta ut till tunna burgare.
- Salta, peppra och stek i het panna i smör ca 1 minut per sida.
- Värm pitabröden enligt anvisningen på förpackningen.
- Fyll bröden med burgare, sallad, ajvar, jalapeños, rödlök och vitlökssås
https://www.coop.se/Recept--mat/Recept/b/burgare-i-pitabroed-med-ajvar-och-vitloekssaas/