Burgare i pitabröd med ajvar och vitlökssås


  • VIP

    alt text

    Ingredienser (4 st)

    • 500 g nötfärs eller annan färs
    • 1 tsk salt
    • 0.5 tsk svartpeppar
    • 1 msk smör
    • 4 pitabröd
    • 0.5 isbergssallad, strimlad
    • 2 dl ajvar relish
    • 2 dl Inlagd jalapenos
    • 0.5 rödlök, strimlad
    Vitlölssås
    • 2 dl gräddfil
    • 1 dl majonnäs
    • 1 vitlöksklyfta, riven

    Tillagning (20 min)

    1. Blanda gräddfil, majonnäs och vitlök till en sås.
    2. Dela köttfärsen i fyra bitar och platta ut till tunna burgare.
    3. Salta, peppra och stek i het panna i smör ca 1 minut per sida.
    4. Värm pitabröden enligt anvisningen på förpackningen.
    5. Fyll bröden med burgare, sallad, ajvar, jalapeños, rödlök och vitlökssås

    https://www.coop.se/Recept--mat/Recept/b/burgare-i-pitabroed-med-ajvar-och-vitloekssaas/


 

 073-731 76 64   [email protected]