
Ingredienser
- Pitabröd
- Valfria grönsaker, t ex tomat, feferoni och sallad
Kebab
- 500 gram blandfärs gärna med hälften lammfärs
- 2 tsk spiskummin, malen
- 3 tsk koriander, malen
- ½ msk tomatpuré
- 1 vitlöksklyfta, pressad
- 1 nypa torkad timjan
- 2 msk olivolja
- salt & svartpeppar
Vitsås
- 2 dl Turkisk yoghurt
- 1 dl majonnäs
- 2 vitlöksklyftor, pressade
- salt & svartpeppar
Tillagning
- Blanda ihop yoghurt med vitlök och majonnäs, salta och peppra och ställ i kylen 15 minuter.
- Stek färsen i olivoljan på hög värme 5-6 minuter så att köttet får ordentligt med färg. Lägg i resterande ingredienser och stek ett par minuter till.
- Värm pitabrödet enligt förpackningens instruktioner och packa det med kött, sköna grönsaker som tomat, feferoni och blandsallad. Toppa med vitsåsen.
http://salakis.se/recept/donerkebab-med-vitsas/