"Dönerkebab" med vitsås


  • VIP

    alt text

    Ingredienser

    • Pitabröd
    • Valfria grönsaker, t ex tomat, feferoni och sallad
    Kebab
    • 500 gram blandfärs gärna med hälften lammfärs
    • 2 tsk spiskummin, malen
    • 3 tsk koriander, malen
    • ½ msk tomatpuré
    • 1 vitlöksklyfta, pressad
    • 1 nypa torkad timjan
    • 2 msk olivolja
    • salt & svartpeppar
    Vitsås
    • 2 dl Turkisk yoghurt
    • 1 dl majonnäs
    • 2 vitlöksklyftor, pressade
    • salt & svartpeppar

    Tillagning

    1. Blanda ihop yoghurt med vitlök och majonnäs, salta och peppra och ställ i kylen 15 minuter.
    2. Stek färsen i olivoljan på hög värme 5-6 minuter så att köttet får ordentligt med färg. Lägg i resterande ingredienser och stek ett par minuter till.
    3. Värm pitabrödet enligt förpackningens instruktioner och packa det med kött, sköna grönsaker som tomat, feferoni och blandsallad. Toppa med vitsåsen.

    http://salakis.se/recept/donerkebab-med-vitsas/


 

 073-731 76 64   [email protected]