Kycklingpaj


  • VIP

    Kycklingpaj

    Pajdeg

    • 2,5 dl mjöl
    • 100g smör
    • 2 msk vatten.

    Fyllningen

    • 1 stekt eller grillad kyckling (ca 300g kycklingkött)
    • 1 liten purjolök
    • 1 brk champinjoner
    • Smör
    • 2 msk tomatpuré
    • 2 msk vetemjöl
    • 3 dl vispgrädde
    • 1 tsk salt
    • 1 krdm svartpeppar
    • 1 dl riven ost

    Tillagning

    Knåda samman smör och mjöl till en grynig massa. Tillsätt vattnet. Arbeta snabbt ihop till en deg. Sätt ugnen på 225 grader. Tryck ut degen i pajformen och låt den vila i kylskåp ca 30 min. Nagga botten med en gaffel. Förgrädda pajskalet ca 15 min. Sänk ungnsvärmen till 200 grader.

    Bena ur kycklingen och skär köttet i små bitar. Skölj och strimla purjolöken. Slå spadet av svampen. Smält smöret i stekpannan. Fräs svampen och purjolöken. Strö över mjölet och späd med grädden. Låt såsen puttra ca 3 min. Lägg i kycklingköttet. Tillsätt tomatpurén, salt, och svartpeppar. Rör om. Häll stuvningen i pajskalet. Strö över osten. Gratinera i ugn ca 25 min eller tills osten fått fin färg.


 

 073-731 76 64   [email protected]