Fransk lökpaj
-
Fransk lökpaj
Pajdeg
- 3 dl glutenfri mix med mjölk (Semper)
- 100 g smör eller margarin
- 1 ägg
Fyllning
- 450 g gul lök, skalad och fin hackad
- 40 g smör eller 3 msk olja
- 1/2 tsk salt
- 1/2 tsk råsocker
- 1/2 - 1 tsk nymalen muskot
- Salt och svartpeppar
- 2 ägg
- 1/2 dl grädde
- ca 75 g riven ost, cheddar eller prästost.
Tillagning
Hacka samman fett och mix. Tillsätt ägget och arbeta ihop till en deg. Tryck
ut degen i en pajform med löstagbara kanter. Låt den vila i kylskåp.
Förgrädda pajskalet i 200 grader ca 10 min.Fräst löken i smör eller olja(om du utesluter fett tag 1/2 dl vatten)på svag
värme. Sätt ugnen på 200 grader. Grädda i ca 30 min.