Fransk lökpaj


  • VIP

    Fransk lökpaj

    Pajdeg

    • 3 dl glutenfri mix med mjölk (Semper)
    • 100 g smör eller margarin
    • 1 ägg

    Fyllning

    • 450 g gul lök, skalad och fin hackad
    • 40 g smör eller 3 msk olja
    • 1/2 tsk salt
    • 1/2 tsk råsocker
    • 1/2 - 1 tsk nymalen muskot
    • Salt och svartpeppar
    • 2 ägg
    • 1/2 dl grädde
    • ca 75 g riven ost, cheddar eller prästost.

    Tillagning

    Hacka samman fett och mix. Tillsätt ägget och arbeta ihop till en deg. Tryck
    ut degen i en pajform med löstagbara kanter. Låt den vila i kylskåp.
    Förgrädda pajskalet i 200 grader ca 10 min.

    Fräst löken i smör eller olja(om du utesluter fett tag 1/2 dl vatten)på svag
    värme. Sätt ugnen på 200 grader. Grädda i ca 30 min.


 

 073-731 76 64   [email protected]