Linssoppa med kokosströssel


  • VIP

    ca 30 min
    Kokosmjölk samlar ihop kryddorna och gör smaken rund och krämig.

    Till 4 pers

    • 2 dl gröna eller bruna linser
    • 1 stor röd eller gul lök
    • 2 tsk curry
    • 1 msk tomatpuré eller 1/2 msk Sriracha chilisås
    • 1 burk kokosmjölk (400g)
    • 2 hönsbuljongtärningar
    • 1 msk pressad lime
    • 1 dl riven kokos (går att garnera med salta jordnötter istället)
    • 1/2 kruka koriander
    • rapsolja (eller kokosolja), salt, nymald svartpeppar

    Tillbehör

    • 30g bröd per person

    Gör så här

    1. Skölj linserna. Skala och hacka löken. Fräs hälften av löken i 1 msk olja i en gryta. Tillsätt curry och tomatpuré och fräs på låg värma i ca 1 minut. OBS: Kan fräsa all lök nu och ta bort hälften.
    2. Häll i linser och 5 dl vatten. Sjud under lock i ca 20min.
    3. Häll kokosmjölken i grytan och lägg i buljongtärningarna. Koka upp. Tillsätt limesaften. Krydda med 1/2 tsk salt 1 krm peppar
    4. Strössel: Bryn den sparade löken i 1 msk olja. Sänk värmen och blanda ner löken i kokosen. Rosta ca 1 minut. Häll upp i skål och blanda ned hackad koriander. Strö strössel i soppan och servera med bröd.

 

 073-731 76 64   [email protected]