Klassisk falukorv i ugn med potatismos



  • Falukorv i ugn

    • 800g falukorv
    • 2 gula lökar
    • 2 msk flytande smör
    • 3 tomater
    • 150g ost
    • 4 msk skånsk senap
    • salt, peppar

    Potatismos

    • 1 kg mjölig potatis
    • 1-1,5 dl mjölk
    • salt, peppar

    Så här gör du

    Ringla smör i en ugnsfast form och lägg i falukorven. Skär snitt på ovansidan av korvringen med cirka 1 centimeters mellanrum så att inte det som ligger i ramlar ut. Skiva tomat och lök. Bred ett lager senap i varje skåra och sätt sedan tomat och lök i skårorna. Strössla sedan ut osten på korven. Salta och peppra och ställ in i cirka 30 minuter i 225°C på över- och undervärme eller 200°C med varmluft.


Log in to reply
 

 073-731 76 64   [email protected]