Lax med ljummen yoghurtsås
-
Ingredienser (4 st)
- 600 g laxfilé i portionsbitar
- 0.5 tsk salt
- olja till stekning
Yoghurtsås
- 2 dl matyoghurt 10%
- 2 msk finhackad ingefära
- 1 finhackat citrongräs
- 1 hackad vitlöksklyfta
- 1 tsk sambal oelek
- 0.5 tsk salt
Till servering
- 3 dl matvete
- alfalfagroddar eller rödbetsgroddar
- färsk koriander
Tillagning (25 min)
- Mixa hälften av yoghurten med resten av ingredienserna till slät konsistens med en stavmixer. Vänd ner resten av yoghurten.
- Salta laxen och stek den i olja i en het stekpanna 1–2 min per sida, tills den nästan är genomstekt.
- Slå på yoghurtsåsen och ta genast av pannan från spisen, såsen får inte koka. Servera laxen med matvete, groddar och gärna färsk koriander.
https://www.coop.se/Recept--mat/Recept/l/lax-med-ljummen-yoghurtsaas/