Lax med ljummen yoghurtsås


  • VIP

    alt text

    Ingredienser (4 st)

    • 600 g laxfilé i portionsbitar
    • 0.5 tsk salt
    • olja till stekning
    Yoghurtsås
    • 2 dl matyoghurt 10%
    • 2 msk finhackad ingefära
    • 1 finhackat citrongräs
    • 1 hackad vitlöksklyfta
    • 1 tsk sambal oelek
    • 0.5 tsk salt
    Till servering
    • 3 dl matvete
    • alfalfagroddar eller rödbetsgroddar
    • färsk koriander

    Tillagning (25 min)

    1. Mixa hälften av yoghurten med resten av ingredienserna till slät konsistens med en stavmixer. Vänd ner resten av yoghurten.
    2. Salta laxen och stek den i olja i en het stekpanna 1–2 min per sida, tills den nästan är genomstekt.
    3. Slå på yoghurtsåsen och ta genast av pannan från spisen, såsen får inte koka. Servera laxen med matvete, groddar och gärna färsk koriander.

    https://www.coop.se/Recept--mat/Recept/l/lax-med-ljummen-yoghurtsaas/


 

 073-731 76 64   [email protected]

Ser ut som din anslutning till UEX gick förlorad, vänta medan vi försöker att återansluta.