Minit (2018) • |==========>
  Source: https://www.mobygames.com/game/minit
  <==========|

  minit-825x510.png • |==========>
  Format: PS4
  Rating: 3

  Comment:
  En anka (eller är det en människa som ser ut som en anka?) plockar upp ett svärd med en förbannelse. Han kan därefter bara leva en minut åt gången, därav titeln, innan han vaknar upp igen i sitt hem. Med svärduppgraderingar och andra föremål kan man öppna vägar fram och hitta nya hem där man vaknar upp i nästa liv.

  Kul upplägg. Det finns säkert många exempel på spel med liknande koncept, men det närmaste jag har upplevt är Zelda: Majora's Mask till Nintendo 64, men skillnaden där att det utspelar sig över tre dagar, sedan reser man tillbaka i tiden. I Minit verkar tiden hela tiden röra sig framåt, personerna man träffar kommer ihåg vad man har gjort i tidigare liv.

  Spelet är cirka 1-3 timmar långt för en genomsnittlig spelare, vilket är lagom. Därefter ställs man inför några utmanande utmaningar som förutsätter att man klarat spelet innan och känner till alla pussellösningar. Bland annat en högre svårighetsgrad med endast ett hjärta, kortare tid, fler och svårare fiender samt lite andra föremålsplaceringar. Det finns även en trofé för att klara spelet och dö max 25 gånger, vilket tar cirka en kvart när man lyckas.

  Ska man klara spelet till 100 procent och hitta alla föremål rekommenderar jag dock att man tar hjälp av en guide för det uppenbarar sig ett par efterblivna pussellösningar då.

  Spelet är för övrigt helt i svartvitt. Jag har absolut inget emot simpel grafik, men allt blir ju så mycket trevligare med färger. Skönt dock med lite omväxling, att det inte är ett 2D-plattformsspel och att det inte har NES/SNES-grafik, för det vore ju det miljarde indiespelet med de egenskaperna i så fall. Efter ett par timmar tänkte jag inte på avsaknaden av färger och under den sista spenderade timmen började jag till och med att uppskatta grafiken.


  Spela även: The Legend of Zelda: Majora's Mask
  <==========|


Log in to reply
 

 073-731 76 64   [email protected]