Killzone (2004) • |==========>
  Source: https://www.mobygames.com/game/ps2/killzone
  <==========| • |==========>
  Rating: 3
  Format: PS2

  Comment:
  Recension skriven 2007-08-01.

  Jag har aldrig sett fram emot ett spel så mycket som med Killzone. Jag tittade på screenshots, såg alla trailers och läste igenom varenda förtitt både en och två gånger. Längtan var ibland så plågsam att jag hade svårt att sova. Äntligen skulle vi PS2-ägare få ett FPS värt namnet. Och det började bra. Det bästa introt som spelvärlden någonsin skådat spelades upp på skärmen och man kände bara "Wow!". Men den känslan kom dessvärre aldrig tillbaka.

  Jag är inte grafikkåt på något sätt, men här skapar det problem. Jag hade hellre sett att spelets grafik varit enkel och att det rullade på bra istället för som det är här, superavancerad grafik som inte hårdvaran klarar av vilket skapar både slowdowns och tusentals grafikbuggar.

  Det snackades på förhand om en Halo-dödare, men Guerrilla nöjde sig med att göra det bästa FPS:et till PS2. Det blev inte ens det. Det faller helt enkelt på att det är så överambitiöst. ALLT skulle verkligen vara med. Lång kampanj, fyra olika karaktärer med olika egenskaper, sanslös grafik, supersmarta fiender, en massa vapen och ett matigt onlineläge. Om de lagt ribban lite lägre hade det här verkligen kunnat bli något, om de skulle kunna lyckas med allt de siktade på hade de behövt utveckla spelet åtminstone i ett par år till.

  Trots att recensionen liknar en sågning så är det här ett bra spel. Jag älskar ändå spelets alla vapen och det är kul att skjuta de underbart designade fienderna. Man får nästan en tår i ögat när man spelar det för man ser verkligen att det kunde ha varit så mycket bättre. De största problemen beror på hårdvarubegränsningarna och det är inget Guerrilla behöver oroa sig för nästa gång. Om utvecklarna inte tar sig vatten över huvudet igen så kan Killzone 2 bli det Killzone 1 inte blev: Ett fantastiskt FPS. Men jag tänker inte gå i samma fälla igen och bygga upp några enorma föväntningar, Guerrilla har ju trots allt aldrig lyckats fullt ut tidigare.

  --

  Spela hellre Killzone 2 eller Resistance 2
  <==========| • |==========>
  Format: PS2
  Rating: 4

  Comment:
  Ett riktigt bra spel med underbart into.
  <==========| 073-731 76 64   [email protected]